COBADIN - Olandezii, multumiti de investitia in statia de epurare a apei

10 Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala

Viceministrul Transporturilor si Apelor din Olanda, JC HuizingaHeringa, insotita de ambasadorul Olandei la Bucuresti, Jaap Werner, au vizitat, ieri dupa-amiaza, statia de epurare a apelor uzate din comuna Cobadin, investitie asigurata in cea mai mare parte a sa de catre Guvernul Olandez. Oaspetii straini au fost intimpinati de primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, si de vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, Cristinel Dragomir, alaturi de care au mai fost primarii comunelor Independenta, Adamclisi, Chirnogeni, Pestera si Baraganu.

Cu aceasta ocazie, vicepresedintele CJC, Cristinel Dragomir, a multumit Guvernului Olandei pentru constructia acestei statii de epurare. &Ca autoritati locale, avem nevoie de experienta altor state pentru a ne ajuta sa ridicam standardele de viata ale constantenilor”, a spus Cristinel Dragomir.

El a fost completat de primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, care a declarat ca statia functioneaza, deocamdata, la 30% din capacitate, dar spera ca, prin demararea proiectului de introducere a retelei de canalizare in Cobadin, statia de epurare a apei sa-si mareasca volumul de lucru. Cristian Telehoi a precizat ca, odata epurata, apa poate fi folosita la irigarea a sute de hecatare de teren agricol sau pentru fabrica de caramizi din zona Cobadin.

Partea olandeza a spus ca este multumita de realizarea acestei statii, viceministrul Transporturilor si Apei din Olanda precizind ca va continua sa aplice tehnologia olandeza in judetul Constanta. Statia de epurare de la Cobadin a fost construita cu ajutorul specialistilor olandezi, care au montat echipamentele in numai doua saptamini. Proiectul statiei de epurare a fost derulat de Primaria Cobadin, prin intermediul CJC, cu fonduri de la UE, si a cuprins construirea unei statii de epurare monobloc a apelor uzate din toata localitatea.

intreaga investitie pentru functionarea statiei de epurare din Cobadin se ridica la aprox. 610.000 euro. Primarul Cristian Telehoi a declarat ca statia modulara va deservi aproximativ 1.000 de gospodarii, iar pe parcus ce reteaua de canalizare a comunei va fi extinsa, se poate mari si capacitatea statiei.

Articole din editia din data de 10 Aprilie 2009

 • Ruinezi, distrugi Lafarge te numestiů

  Administratie locala
 • Oituz in sarbatoare

  Administratie locala
 • COBADIN - Olandezii, multumiti de investitia in statia de epurare a apei

  Administratie locala
 • Spectacol daruit copiilor la Horia

  Administratie locala
 • Impozitul pe poluare va fi aplicat gradual din 2010

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei pie╚Ťe de pe╚Öte ├«n Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joac─â ├«n centrul ora╚Öului Negru Vod─â

  Administratie locala
 • Capel─â mortuar─â ├«n localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de p─âm├ónt din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Ciobanu preg─âtite pentru noul an ╚Öcolar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771