Alte 80 de locuinte ANL pentru tineri se vor construi la Mangalia

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala

Primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a purtat, in aceasta saptamina, o serie de discutii cu reprezentantii Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) Bucuresti, delegatie condusa chiar de directorul general Pavel Belinski. Discutiile au avut ca principal subiect locuintele pentru tinerii municipiului Mangalia. Pentru inceput, s-a hotarit colaborarea pentru continuarea proiectului de constructie a blocurilor ANL cu inca aprox. 80 de unitati locative. La acest proiect, Primaria Mangalia asigura terenul, infrastructura si utilitatile. Referitor la proiectul local de constructie a locuintelor ieftine pentru tineri, initiat de primarul Claudiu Tusac dupa modelul Constantei, delegatii ANL au apreciat acest proiect, apreciind ca acesta se adreseaza tinerilor mai putin instariti comparativ cu locuintele cu credit ipotecar construite de ANL, destinate tinerilor cu ceva mai multi bani.

Diferenta consta in suprafata locuibila, din care deriva si pretul. Unitatile locative construite prin ANL au o suprafata de aprox. 100 mp, fiind apartamente cu 3 sau 4 camere, deci si un pret pe masura, de aprox. 50.000 euro, in timp ce blocurile din noul Cartier pentru Tineri din Mangalia vor avea garsoniere si apartamente cu doua camere. Garsonierele ating o suprafata de aprox. 30 mp si un pret evaluat la aprox. 15.000 euro. Apartamentele cu doua camere vor avea 60 mp si un cost evaluat la aprox. 30.000 euro. Potrivit primarului, cele doua programe de construire a locuintelor se vor derula in paralel, astfel incit tinerii din Mangalia sa beneficieze cit mai repede de unitati locative destinate special lor, la un pret cit mai corect si acesibil. &Ne adresam astfel mai multor tineri din municipiul Mangalia. Atingem si dorintele celor cu venituri mai mari, care-si doresc un spatiu locativ mai spatios, de trei sau patru camere, dar si celor cu venituri modeste le oferim posibilitatea achizitionarii unei locuinte ieftine, chiar daca spatiul nu va fi la fel de generos. Este important faptul ca-si platesc propriile locuinte, nu o chirie exorbitanta”, a declarat Tusac.

in cadrul discutiilor dintre cele doua parti s-au mai analizat posibile locatii ale blocurilor ANL si s-au verificat costurile sistematizarii.

Primaria Mangaliei a propus ca terenurile sa fie acordate gratuit in cota - indiviza, astfel incit sa fie ajutate familiile tinere din Mangalia. S-a agreat de parti ca, pina la sfirsitul acestui an, sa se finalizeze constructia celor cinci blocuri ANL, astfel incit tinerii din Mangalia sa beneficieze de 80 spatii locative noi.

Deja 16 apartamente, adica un bloc, au fost receptionate. Lucrarile de racordare la sistemul de apa si canalizare sint terminate si se finalizeaza in perioada imediat urmatoare lucrarilor de sistematizare si de racordare la curent electric. in urma cererilor primite de la tinerii care locuiesc deja in apartamente ANL, primarul Claudiu Tusac a adus in discutie si posibilitatea vinzarii acestor locuinte catre chiriasi.

O alta problema dezbatuta la intilnire a fost construirea unor locuinte speciale pentru etnicii romi din Mangalia. Romii din Mangalia vor beneficia de case sociale construite in forma literei &U”, astfel incit spatiul interior, avind o suprafata de aprox. 250 mp, sa poata fi utilizat pentru organizarea unei gospodarii specifice etniei.

Articole din editia din data de Aprilie 2009

 • Indiferenta crasa a reprezentantilor Lafarge Medgidia

  Administratie locala
 • CJC continua sa acorde bursele de merit

  Administratie locala
 • 80% din cernavodeni sustin aplicarea taxei de risc

  Administratie locala
 • Alte 80 de locuinte ANL pentru tineri se vor construi la Mangalia

  Administratie locala
 • Primaria Deleni a semnat un protocol cu Asociatia transfrontaliera romano-bulgara a producatorilor agricoli

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771