Proiect respins de consilierii locali din Independenta

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala
Sapte dintre consilierii Consiliului Local din comuna Independenta au respins proiectul initiat de primarul Cristea Gascan in cadrul sedintei ordinare din data de 27 februarie privind aplicarea unor taxe si impozite locale pentru mijloacele agricole lente producatoare de venit.
La sedinta ce a avut loc la Caminul Cultural din localitate au participat consilierii locali, cetateni ai comunei, senatorul Nicolae Moga si reprezentanti ai Consiliului Judetean.
Primarul comunei Independenta Cristea Gascan a supus spre aprobare luna trecuta proiectul privind aplicarea unor taxe si impozite locale pentru mijloacele agricole lente producatoare de venit. &Am lasat la latitudinea consiliului local sa stabileasca care mijloace auto si care utilaje agricole se vor inregistra la primarie, si sa stabileasca impozitele si taxele aferente”, a declarat edilul.
Primarul a propus suma de 500 de lei pentru un tractor (un proiect care a fost aprobat acum doi ani) si 600 de lei pentru impozitarea combinelor agricole. Edilul spune ca la baza calculului a stat faptul ca un tractor lucreaza numai cu 50 de hectare fata de o posibilitate de 70-80 de hectare, iar activitatea aduce prestatorului un venit de 20.000 de lei.
Prin scaderea cheltuielilor care reprezinta 50%, mai raman 10.000 de lei. Aplicand o cota de bun simt de 10% rezulta 1000 de lei pentru un tractor de 65 de cai putere. &Am propus o taxa in valoare de 500 de lei, insa unii consilieri nu au fost de acord deoarece ei sunt prinsi in activitatea de lucrare a pamantului si conform legii nu ar fi trebuit sa aiba drept de vot.
Avand nevoie de bani pentru scrierea de proiecte cu finantare europeana am organizat in zilele de marti, miercuri, si joi la informarea populatiei prin convocarea de adunari generale si le-am cerut parerea privind aceasta actiune a mea”, a precizat primarul.
Primarul considera ca nu este echitabil ca o familie de batrani pensionari care au ca o sursa de venit o pensie mica de CAP sa plateasca taxele in mod constiincios iar ceilalti care produc venituri cu ajutorul utilajelor agricole sa nu plateasca doar pentru ca legea nu prevede in mod expres acest lucru. &Am lasat la latitudinea Consiliului Local care gresit a inteles ca poate sa negocieze cu primarul ca la piata, scazand valorile propuse pana la 34 de lei, suma specificata de lege care este echivalentul sumei pe care o plateste oricare locuitor pentru un hectar de pamant. Tin sa subliniez ca suma propusa de mine reprezinta 70% din valoarea lucrarilor executate intr-o zi de lucru”, a precizat edilul. Un alt punct de pe ordinea de zi a sedintei a fost aprobarea proiectului privind aplicarea de sanctiuni celor care ies pe pasunat inainte de vreme.
Consilierii au mai discutat proiectul referitor la aplicarea de sanctiuni persoanelor care arunca deseuri in locuri neamenajate.
in localitate nu exista platforme neamenajate si fiecare crescator trebuie sa isi depoziteze gunoiul animalier in gospodaria proprie si sa il foloseasca ulterior ca ingrasamant.
De asemenea, printr-un proiect aprobat de Consiliul Local cei care nu isi vor inscrie utilajele agricole la primaria Independenta si nu vor plati taxa aferenta inscrierii nu vor avea dreptul sa circule pe drumurile publice din comuna.
incepand din luna februarie toate sedintele Consiliului Local se vor desfasura in Caminul Cultural in prezenta locuitorilor.
Prezent la sedinta senatorul Nicolae Moga a declarat ca a organizat un autocare ce va functiona ca birou electoral mobil si se va deplasa de cateva ori pe an pentru a asculta problemele cu care se confrunta locuitorii din localitate.

Album foto

 • Articole din editia din data de 27 Februarie 2009

 • Bolnavii Spitalului din Medgidia, terorizati de gandaci

  Administratie locala
 • Proiect respins de consilierii locali din Independenta

  Administratie locala
 • Locuitorii din Silistea vor avea acces la internet si telefon fix

  Administratie locala
 • Sedinta de consiliu la Saligny

  Administratie locala
 • UE permite acordarea ajutoarelor de stat \

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771