Primaria din Independenta a incheiat un protocol de colaborare cu Muzeul National al Agriculturii din Slobozia

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala
Reprezentantii administratiei locale din Independenta au semnat de curand un protocol cu Muzeul National al Agriculturii din Slobozia prin care se incearca realizarea unui program mai complex de vizitare a muzeului. Rasvan Ciuca, directorul institutiei de cultura este un fiu al satului, fiind nascut si crescut in comuna Independenta.
Acesta a inscris localitatea Fantana Mare in lista monumentelor istorice la categoria sit antic iar in prezent exista date de existenta ale satului Fantana Mare din secolul II-III inainte de Christos.
intr-o prima faza toti copii din localitate vor efectua excursii la Muzeul National al Agriculturii, iar in cea de-a doua faza si persoanele mai in varsta vor avea posibilitatea de a cunoaste obiectivul cultural. Elevii au inceput sa viziteze muzeul cu o saptamana inaintea vacantei din luna februarie, programul urmand a se finaliza in momentul in care toti copii vor merge la muzeu. &Excursionistii vor fi transportati cu microbuze, vor fi asteptati la muzeu de directorul muzeului si de o persoana specializata care se va ocupa de ei pe tot parcursul vizitei”, a declarat primarul comunei Independenta, Cristea Gascan.
Anul trecut au fost vizitate urmatoarele obiective din Bucuresti: Palatul Parlamentului, Gradina Zoologica, Muzeul National de Istorie Nationala Grigore Antipa, si Muzeul Satului.
Daca anul trecut s-au solicitat 10 lei pentru plata calatoriei, in acest an transportul este gratuit. &Este important ca oamenii sa vada alte locuri si sa faca o comparatie”, a precizat primarul comunei. Edilul a mai spus ca pe perioada de vara proiectul se va extinde cu Turul Litoralului.
in acest moment in primaria Independenta exista patru angajati inscrisi la o institutie de studii superioare, si se doreste ca inca patru salariati sa finalizeze cursurile unei facultati in vederea obtinerii certificatului de calitate ISO 2001. Aproximativ 80% din angajatii primariei detin Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL European Computer Driving Licence).
Primaria doreste ca in colaborare cu primaria Dumbraveni sa realizeze un spatiu de recreere permanent in care sa existe un teren de mini-golf, parc de rulote, mini-camping, restaurant. Valoarea totala a proiectului ar putea ajunge la 12 milioane de euro. Tot in colaborare cu primaria Dumbraveni se doreste construirea unei baze sportive.

Articole din editia din data de Februarie 2009

 • Primaria din Independenta a incheiat un protocol de colaborare cu Muzeul National al Agriculturii din Slobozia

  Administratie locala
 • Gradinita in Viroaga

  Administratie locala
 • Gradinita si centru medical la Baraganu

  Administratie locala
 • Loturi pentru case pentru locuitorii din comuna Saraiu

  Administratie locala
 • Primul hram al Bisericii din Sibioara

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771