Gradinita si centru medical la Baraganu

6 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala
Administratia locala din Baraganu si-a propus ca in 2009 sa finalizeze proiectul inceput in urma cu trei ani privind amenajarea unei gradinite pentru copii din localitate.
in prezent gradinita functioneaza intr-un spatiu din incinta Caminului Cultural. &Am finalizat proiectul tehnic, studiul de fezabilitate, si hotararea consiliului local. Ne luptam de ceva vreme sa promovam planul si am facut si anul acesta interventii la Inspectoratul Scolar Judetean ca sa fim introdusi in planul construirii gradinitei. Speram ca anul acesta sa se construiasca gradinita”, a declarat Constantin Bentea, primarul comunei Baraganu.
Edilul a mai precizat ca dosarul proiectului a fost depus la Inspectoratul Scolar Judetean fiind prevazuti de cativa ani in evidenta inspectoratului pentru construirea institutiei. Potrivit administratiei locale fondurile pentru acesta constructie vor fi obtinute de la Banca Mondiala si Guvernul Romaniei. Astfel, in curand cei mici vor avea o gradinita moderna, si dotata cu mobilier nou.
De asemenea, primaria Baraganu va continua si in acest an lucrarile de pietruire a strazilor din interiorul localitatii. Pana in prezent s-au finalizat 2,7 km de drum pietruit, in proiect fiind incluse toate strazile din comuna, respectiv 20 de kilometri: 9 kilometri in Lanurile si alti 11 kilometri in Baraganu.
Un alt proiect in derulare al Primariei Baraganu vizeaza alimentarea cu apa si canalizare in localitatea Baraganu. Valoarea totala a investitiei este de 1 milion de euro, bani obtinuti pe Ordonanta 7/2006 de la Guvernul Romaniei. &Beneficiem de sprijinul Consiliului Judetean pentru acest proiect &, a specificat seful administratiei locale din Baraganu.
infiintarea unui post de politie, construirea unui centru medical si amenajarea a doua parcuri sunt alte puncte de pe ordinea de zi a primarului din comuna Baraganu. Parcul de agreement din Baraganu se va intinde pe doua hectare si jumatate de teren, iar cel din satul Lanu va avea 1 hectar si jumatate. Centrul medical va avea cabinete de medicina generala, cabinete stomatologice, o farmacie, o ambulanta si o gospodarie pentru medicul care isi va desfasura activitatea in comuna. &Vrem ca anul acesta sa obtinem toate aprobarile in vederea construirii centrului medical pentru ca oamenii sa beneficieze de servicii medicale in permanenta”, a concluzionat Constantin Bentea, primarul comunei Baraganu.

Articole din editia din data de 6 Februarie 2009

 • Primaria din Independenta a incheiat un protocol de colaborare cu Muzeul National al Agriculturii din Slobozia

  Administratie locala
 • Gradinita in Viroaga

  Administratie locala
 • Gradinita si centru medical la Baraganu

  Administratie locala
 • Loturi pentru case pentru locuitorii din comuna Saraiu

  Administratie locala
 • Primul hram al Bisericii din Sibioara

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771