Sediu modern pentru administratia publica din Cumpana

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Administratia locala din comuna Cumpana s-a mutat la sfarsitul saptamanii trecute intr-un sediu modern. Inaugurarea cladirii s-a facut in prezenta a sute de cetateni, reprezentati ai administratiilor publice locale, Consiliului Judetean Constanta, dar si consilieri locali etc.

Slujba de sfintire a noului sediu al administratiei locale a fost oficiata de IPS Teodosie, Arhieiscopul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti. Asezata in centrul comunei, cladirea va deservi intreaga populatie a unitatii administrativ teritoriale. Zecile de birouri vor gazdui intregul personal al administratiei locale, care nu va mai fi nevoit sa se inghesuie in cateva birouri mici. &Simteam nevoia acestei constructii de sase ani. Din lipsa fondurilor nu am reusit nici macar sa proiectam constructia, fara sa mai vorbim de lucrarea in sine.

Proiectul a fost realizat in cele din urma acum trei ani, iar in 2007, cand s-a intrezarit o sursa pentru fonduri, am profitat din plin. Valoarea constructiei a fost de 24,5 miliarde”, a declarat primarul comunei, Mariana Gaju. Fondurile pentru construirea sediului au fost alocate din fondul de rezerva al Guvernului, prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Gaju a mai spus ca doar 30% din fondurile necesare lucrarii au fost alocate de la bugetul local. &Suntem la tara, dar sa nu uitam ca localitatea Cumpana este model. Primarul de aici este unul dintre cei mai buni primari pe care ii are PSD la nivel national. O comuna cum este Cumpana avea nevoie de un astfel de sediu. Mai sint multe lucruri de facut in aceasta localitate si impreuna Mariana Gaju, cu echipa de la CJC si cu sprijinul nostru ca parlamentari, proiectele acestei comunitati se vor realiza”, a declarat Alexandru Mazare.

Edilul sef al comunei a adaugat ca, in viitorul apropiat, va incerca sa atraga fonduri structurale pentru utilarea noului sediu cu mobilierul si aparatura necesare pentru ca personalul administratiei locale sa isi poata desfasura activitatea in conditii optime.


Articole din editia din data de 14 Noiembrie 2008

 • Lansare de zile mari la Medgidia: Celia, Directia 5, Spitalul de Urgenta si Costi Ionita

  Administratie locala
 • Sediu modern pentru administratia publica din Cumpana

  Administratie locala
 • Pensionarii nu il mai vor pe Ion Motoc

  Administratie locala
 • Primaria Lumina a concesionat serviciul de ecarisaj

  Administratie locala
 • Unitatile de invatamant din Independenta, dotate cu tehnica IT

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771