Administrație locală

Primaria Lumina a concesionat serviciul de ecarisaj

Strada Morii si drumurile adiacente din Lumina au intrat in plin proces de pietruire.

Primaria comunei Lumina a demarat recent programul de amenajare a drumurilor din localitate. Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru a declarat ca este absurd pentru o comuna precum cea pe care o conduce sa aiba in 2008 drumuri de pamant. &Am demarat pentru inceput un proiect de pietruire a 2 kilometri de drum in comuna, iar daca vom mai primi fonduri vom continua&, a declarat primarul. El a mai spus ca proiectul este finantat in totalitate de la bugetul local, de unde au fost alocati doua miliarde lei vechi.

in acelasi timp, autoritatile continua proiectul de amenajare a retelei de gaze naturale din localitate. Potrivit afirmatiilor primarului Dumitru Chiru, anul acesta au fost deja amplasate conductele de gaze pe o distanta de 15 kilometri, propusi pentru 2008. &Deja o parte din gospodarii sunt racordate la reteaua de gaze. Speram ca lucrarile sa se deruleze cit mai rapid, pentru ca, in cel mai scurt timp, locuintele tuturor locuitorilor din Lumina sa se racordeze la reteaua de gaze&, a declarat Chiru. El a mai spus ca in functie de fondurile existente, anul viitor se vor demara lucrarile pentru continuarea amenajarii retelei de gaze naturale pana cind vor fi ampalsate conducte pe toti cei 50 de km din comuna. Chiru a spus ca administratia locala se ocupa de sapaturile si lucrarile de amenjare, iar cu bani de la Guvern s-au achizitionat conductele si se executa racordurile catre consumatorii casnici.

in alta ordine de idei, Dumitru Chiru a precizat ca serviciul de ecarisaj a fost concesionat. &in localitate sunt circa 5000 de caini fara stapani, pentru ca cetateni din Constanta si Navodari abandoneaza patrupedele in zona noastra. Au devenit o adevarata problema”, a mai spus Chiru, completand ca pe teritoriul comunei s-a infiintat un adapost pentru animale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*