Politic

PD-L a depus la Parlament motiunea de cenzura „Educatia ramane. Guvernul pleaca”

Purtatorul de cuvant al PD-L, Liviu Negoita, a anuntat, miercuri, ca motiunea de cenzura intitulata „Educatia ramane. Guvernul pleaca” a fost depusa la Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, si cere demiterea Guvernului, pentru ca incalca in mod flagrant Constitutia, informeaza Mediafax.

Negoita a aratat intr-o conferinta de presa ca motiunea de cenzura intitulata „Educatia ramane. Guvernul pleaca”, initiata de PD-L, sustine ca „premierul Tariceanu incearca sa invrajbeasca cetatenii impotriva profesorilor, spunand ca marirea salariilor acestei categorii a generat criza din Romania, in conditiile in care niciun leu nu a fost inca platit in plus la salariile celor din educatie”. „Guvernul Tariceanu trebuie demis, pentru ca incalca in mod flagrant regulile constitutionale”, cere PD-L-ul in motiunea de cenzura, potrivit lui Liviu Negoita. Purtatorul de cuvant al PD-L a mai mentionat ca democrat-liberalii au primit semnaturi pentru depunerea acestei motiuni, pe langa parlamentarii proprii, de la PSD, PC, PRM, dar si parlamentari independenti si de la minoritati.

Motiunea de cenzura sustine ca „premierul Tariceanu incearca sa invrajbeasca cetatenii impotriva profesorilor, spunand ca marirea salariilor acestora a generat criza din Romania, in conditiile in care niciun leu nu a fost inca platit in plus la salariile celor din educatie”.

Documentul arata ca premierul Calin Popescu Tariceanu ascunde faptul ca fondurile alocate pe anul in curs sistemului de educatie nu au fost „nici pe departe” cheltuite. „Guvernul a facut o practica din cheltuiala discretionara a fondurilor publice trimise in buzunarele clientelei politice si ale bugetarilor de lux din agentiile guvernamentale”, acuza PD-L. Democrat-liberalii arata ca Guvernul Tariceanu trebuie demis pentru ca incalca in mod flagrant regulile constitutionale, legea de majorare a salariilor profesorilor fiind votata in unanimitate de Parlamentul Romaniei, „unicul posesor de drept al suveranitatii nationale”. „In incercarea de a se opune aplicarii ei, Guvernul a trimis legea in fata Curtii Constitutionale, care a gasit-o conforma cu Constitutia. Si chiar dupa ce Presedintele Romaniei a promulgat-o, primul-ministru Tariceanu a hotarat sa nu o puna in aplicare”, mai sustine textul motiunii.

PD-L acuza Cabinetul Tariceanu ca „se pune singur in afara legii”, astfel ca solutia este sa fie demis.

„Noi cerem ca Guvernul Tariceanu sa fie demis. In primul rand pentru ca a mintit si minte in continuare.

In al doilea rand, pentru ca sfideaza institutia suveranitatii nationale Parlamentul Romaniei.

Si in al treilea rand, pentru ca isi acopera minciunile incearca sa invrajbeasca diverse categorii sociale”, precizeaza motiunea. Documentul arata ca, prin atitudinea sa, Guvernul sfideaza nu numai Parlamentul Romaniei, ci toti cetatenii. „Acest Guvern trebuie sa plece.

Noi, semnatarii motiunii, solicitam tuturor celorlalti parlamentari sa fie alaturi de cetatenii carora le vom cere din nou votul. Parlamentul trebuie sa retraga increderea acordata Guvernului Tariceanu”, conchide motiunea PD-L. Liderului grupului PD-L din Senat, Constantin Gheorghe, a declarat, miercuri, ca motiunea de cenzura a fost semnata de 132 de parlamentari, numarul minim de semnaturi necesar pentru depunerea acesteia fiind de 116. Pe langa parlamentarii PD-L, textul motiunii de cenzura a fost semnat si de deputati si senatori din PSD, PC si PRM, dar in mod individual, si nu la nivelul grupurilor parlamentare. Gheorghe Constantin a mentionat ca motiunea de cenzura a fost depusa la presedintele Senatului, conform regulamentului acestei Camere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*