Infrastructura de transport, in Tuzla

30 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala

Consiliul Local Tuzla se va intruni la sfarsitul acestei luni pentru a analiza in sedinta ordinara prioritatile administratiei publice locale. Un prim proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi se refera la introducerea transportului in zona metropolitana Constanta. Primarul localitatii Tuzla, Avram Ghebenei, a declarat ca din bugetul local se va acorda o suma pentru achizitionarea autobuzelor pentru transportul persoanelor in zona metropolitana. Pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta populatia avem nevoie de doua autovehicule, a specificat seful administratiei publice locale.
Zona Metropolitana Constanta are o populatie de circa 500 000 de locuitori si reprezinta prima structura administrativa de acest tip din Romania, fiind alcatuita din 14 localitati: Constanta, Navodari, Eforie, Ovidiu, Basarabi, Techirghiol, Mihail Kogalniceanu, Cumpana, Valul lui Traian, Lumina, Tuzla, Agigea, Corbu si Poarta Alba. Se doreste a fi un instrument administrativ eficient in scopul promovarii unor proiecte comune de dezvoltare integrata a zonei si de atenuare a discrepantelor de dezvoltare dintre localitati, un facilitator privind atragerea investitiilor si a Fondurilor Structurale, o platforma de colaborare intre unitatile administrativ-teritoriale componente si un nucleu de dezvoltare a serviciilor publice. Obiectivele constituirii Zonei Metropolitane sunt: imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii de transport, telecomunicatii si energie, reducerea disparitatilor dintre localitatile situate in interior, dezvoltarea de noi zone rezidentiale si cartiere de locuinte, imbunatatirea serviciilor publice, protectia mediului si dezvoltarea durabila, a turismului si sectorului tertiar, economica integrata, a resurselor umane, cresterea ratei de ocupare si combaterea excluziunii sociale, precum si a dezechilibrelor sociale.
in alta dordine de idei, primarul Avram Ghebenei sustine ca in dezbatere se va afla si un proiect de ajutorare a batranilor care se confrunta cu situatii financiare precare.
Minisosea de coasta Tuzla-Costinesti
Consiliul Judetean Constanta, prin Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, si Primaria Tuzla au semnat zilele trecute contractul de realizare a drumului Tuzla-Costinesti. DC 4 va masura aproximativ patru kilometri si are drept scop decongestionarea traficului rutier Constanta-Mangalia. Bugetul va fi asigurat atat de autoritatile locale, cat si de cele judetene. Drumul de legatura va avea o latime de sapte metri si doua benzi, a conchis primarul.Album foto

 • Articole din editia din data de 30 Noiembrie 2007

 • Dezvoltare economica in Valu lui Traian

  Administratie locala
 • O tara de absenteisti

  Administratie locala
 • Investitii in protectia mediului, la Costinesti

  Administratie locala
 • Infrastructura de transport, in Tuzla

  Administratie locala
 • Gripa aviara a revenit in Dobrogea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771