Social

Cum vor fi colorate vapoarele Constantei

Vapoarele-simbol de la iesirile din Constanta vor prinde viata. Nu va ganditi ca vor incepe sa mearga sau sa vorbeasca, ci vor fi pictate in moduri inedite, fiind transformate in veritabile monumente de arta urbana.
Concursul de creatie „Redescopera Culorile Romaniei”, organizat de un important producator de vopsele si Primaria Constanta, si-a desemnat castigatorii, adica artistii care vor picta vapoarele din zona Garii, de la Pescarie, de la intrarea dinspre Mangalia si de la intrarea dinspre Valu lui Traian, dupa propriile concepte.
Primul vapor care va avea o alta infatisare va fi cel din zona Garii. Artista care ii va da culoare se numeste Cristina-Alina Costea. Ea a creat conceptul „Geometric Sea”, inspirat din dinamismul Marii Negre. „Am ales sa reprezint imaginea marii reducandu-i formele fluide la o sinteza geometrica plina de miscare”, si-a descris artista lucrarea. Al doilea vapor care va fi transformat este cel de la iesirea din Constanta spre Valu lui Traian, care va fi pictat de artistele Andrada Chioibas si Raluca-Mirela Dumitrascu. Conceptul lor se numeste „Carnaval” si este descris de autoare drept o „infatisare a sarbatorii din adancuri, in rezonanta cu ceea ce se intampla la suprafata”. Vaporul din zona Pescarie va imbraca nuantele de albastru armonizate de Bogdan Zimcea, al carui concept creativ este inspirat din modele de scoici, cochilii si melci.
Pe de alta parte, cei care vor intra in Constanta dinspre Lazu sau Cumpana vor fi intampinati de Soare. Nu vorbim despre corpul ceresc, ci despre vaporul care va fi pictat in culori calde si varatice de artistul Dura Bebu. „Se pare ca Zeul Soarelui, adulat si ca Eternul Galben, si zeul Marii, iubit si sub numele de Marele Albastru, s-au intalnit la Constanta, unde au hotarat sa ramana pentru totdeauna. Au ramas pentru ca au vrut sa ii binecuvanteze pe oamenii vioi si pasionali, adica Cei Rosii. Constanta e un oras binecuvantat. De Rosu, de Galben si de Albastru”, descrie autorul inspiratia pentru lucrarea „Constanta, orasul Soarelui”.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*