Administrație locală

Un nou drum spre dezvoltare la Navodari

Un nou proiect de anvergura pentru orasul Navodari va incepe saptamana aceasta. Reabilitarea si largirea drumului dintre Navodari si Constanta va avea un impact major atat pentru dezvoltarea orasului cat si pentru confortul locuitorilor.

Primarul, Nicolae Matei este si managerul acestui proiect, iar impreuna cu viceprimarul Constantei, Decebal Fagadau, au organizat o sedinta de lucru care sa puna la masa tratativelor atat constructorul, cat si reprezentantii furnizorilor de utilitati.
Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis, iar primarul Nicolae Matei doreste ca prin noul proiect de drum Navodari-Ovidiu, orasul pe care-l administreaza sa devina o localitate de o mare importanta pe axa rutiera nationala.
„De saptamana trecuta am emis ordinul de incepere a lucrarilor pentru construirea drumului dintre Navodari si Mamaia. Este de o importanta foarte mare, pune in legatura statiunea Mamaia cu orasul Navodari. Odata cu construirea drumului dintre Navodari si Ovidiu, statiunea Mamaia va fi legata si de Autostrada A4.” a declarat Nicolae Matei, primarul orasului Navodari.
Viceprimarul Constantei, Decebal Fagadau, a dorit sa sublinieze importanta nationala a acestui proiect. In acelasi timp, prin crearea culoarului rutier, turismul de nord trebuie se detina suprematia destinatiilor turistice.
„Este un proiect esential nu doar pentru Navodari, nu doar pentru Constanta si Mamaia, ci este esential pentru tot judetul Constanta si chiar pentru Romania. Va incepe o competitie interna intre statiunile din partea de nord a litoralului si cele din sud, intre turismul de litoral si cel de Delta. ” a afirmat Decebal Fagadau, viceprimarul orasului Constanta.
Din punct de vedere procedural, proiectul s-a realizat cu foarte mare greutate, insa experienta specialistilor din cadrul primariilor Navodari si Constanta a compensat birocratia existenta, astfel ca a fost dusa la bun sfarsit documentatia necesara implementarii proiectului.
„Zona metropolitana Constanta va obisnuit cu proiecte pe care le-a scris greu, le-a implementat cu succes si le-a finalizat. Asa imi doresc sa fie si acest proiect. Cand l-am creat, la beneficiari nu m-am gandit doar la locuitorii celor doua unitati administrative ci si la turistii care frecventeaza zona, la agentii economici care functioneaza in zona, la proprietarii de terenuri si imobile. Eu sunt convinsa ca toata lumea va avea de castigat din implementarea acestui proiect.” a spus Ani Merla, directorul Directiei Dezvoltare Programe din cadrul Primariei Constanta.
In ceea ce priveste termenul de finalizare, constructorul da asigurari ca drumul va fi gata in mai putin de 18 luni.
„Termenul de finalizare este de 18 luni, sper sa terminam cu cateva luni mai devreme. Incepand de maine ne vom ocupa de organizarea santierului, gasirea unei locatii pentru depozitarea materialelor si a utilajelor, precum si gasirea muncitorilor. Sper ca in aproximativ trei saptamani sa demaram lucrarile.” a relatat Neaga Florin, reprezentantul constructorului.
Proiectul de largire a drumului Constanta-Navodari, este primul implementat cu succes in acest an si da startul unei noi dezvoltari a orasului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*