Administrație locală

Nepasarea Guvernului, poate face ca, gospodariile oamenilor din Garliciu sa fie din nou inundate

Digul care protejeaza drumul judetean de viiturile ce pot veni, are nevoie de finantare din partea Administratiei Nationale a imbunatatirilor Funciare pentru a putea fi consolidat.
Matca localitatii Garliciu, este separata de Dunare de un dig ce a cedat in vara acestui an. Digul de protectie apartine Administratiei Nationale a imbunatatirilor Funciare (ANIF), filiala judeteana Constanta. Digul a cedat din cauza viiturii ce a produs o spartura de zeci de metri. in zonele in care apa putea sa treaca de dig, au fost efectuate lucrari de consolidare a digului, insa puterea Dunarii, a reusit sa-l darame si sa inunde fara mila, tot ce i-a aparut in cale, gospodarii, terenuri agricole. Dunarea a continuat sa sape la baza digului, astfel ca, in scurt timp, spartura a atins o lungime de aproximativ 70 de metri. 
in vara acestui an, in urma spargerii digului ANIF au fost inundate 5.000 de hectare de teren agricol. Digul este situat la 900 metri de sat si se intinde pe o lungime de 10 km. Primarul Constantin Cimpoiasu, declara la acel moment ca, cele 1.140 de hectare cultivate cu grau, floarea-soarelui, lucerna, orzoaica au fost afectate de viitura. De teama altor viituri, edilul comunei Garliciu, asteapta sprijinul Administratiei Nationale a imbunatatirilor Funciare, insa raspunsul primit este ca nu sunt fonduri pentru efectuarea acestei lucrari, iar oamenii risca sa sufere din nou, de pe urma inundatiilor, in cazul in care nivelul Dunarii va creste.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*