Administrație locală, Sănătate

Dispensarul medical din Amzacea a fost inaugurat

Luni, 2 mai, a fost inaugurat dispensarul medical din localitatea Amzacea. Primarul Romică Stan alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu au tăiat panglica inaugurală în prezența subprefectului județului Constanța, Marilena Dragnea, a consilierilor locali, a locuitorilor dar și a altor primari din județ, invitați la eveniment.

Dispensarul medical este o investiție mult așteptată de locuitorii din comună. Lucrările au fost demarate în urmă cu doi ani de zile și au fost realizate cu fonduri guvernamentale, obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a. Unitatea medicală și-a deschis porțile, medicul de familie Maria-Alexandra Dinu Țurcă a decis să se alăture autorităților locale în demersul acestora de ridica gradul de confort al  locuitorilor din comună.

Instituția medicală se află în centrul comunei, lângă mini-terenul de sport și are o suprafață totală de 887 metri pătrați.

Clădirea în suprafață de 128 metri pătrați are regim parter și cuprinde: cabinet medical, sală de așteptare, sală de tratamente, cameră tehnică, hol, birouri, grupuri sanitare. De asemenea, în cadrul dispensarului va fi amenajată și o farmacie de unde locuitorii își vor procura medicamentele prescrise de medici. În fața dispensarului medical se va amenaja o parcare și spații verzi pentru a înfrumuseța zona.

Primarul Romică Stan a ținut să precizeze despre importanța serviciilor medicale pentru locuitorii comunei: „Sănătatea pentru mine este primordială. Ne dorim ca în cadrul dispensarului să ajutăm oamenii să fie sănătoși dar și să îi educăm. Am decis să colaborăm cu un cadru medical tânăr care va fi apropiat de pacienți. Le mulțumesc tuturor celor care au participat la realizarea acestui obiectiv”.

Prezent la eveniment, și președintele Consiliului Județean Constanța a evidențiat că sătătatea și prevenția sunt o prioritate pentru locuitorii din tot județul.

„Nu este suficient să ai doar dispensar, trebuie și dotat, nu e suficient să ai dotare dacă nu ai și medic. Amzacea, și nu numai, au nevoie de foarte multe lucruri. Sperăm cu ajutorul coaliției să realizăm tot ce ne-am propus: să modernizăm satele, să aducem apă în fiecare localitate, să reabilităm drumurile, să investim în educație și sănătate. Prevenția în sănătate este mai ieftină decât tratamentul. Am trăit o perioadă destul de grea, de 2 ani de zile de pandemie, cu pierderi însemnate pentru mulți dintre noi. Astăzi suntem într-un cadru fericit, dar trebuie să fim pregătiți pentru lucruri pe care nu putem să le preîntâmpinăm noi. Vă felicit și vă asigur că în mine aveți un sprijin necondiționat oricând considerați că vă pot fi de folos”, a precizat președintele CJC, Mihai Lupu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*