Zilele Asistentei Sociale "Criza Economica Si Sociala - Solutiile Asistentei Sociale"

Aprilie 2014, Radu Petric

Social

In data de 29 martie 2014 incepand cu ora 11.00, in Sala de sedinte a Primariei comunei Cumpana, Sucursala Teritoriala Constanta-Tulcea a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania au organizat in parteneriat cu autoritatea locala "Zilele Asistentei Sociale".

In luna martie a fiecarui an, Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania sarbatoreste "Zilele Asistentei Sociale" (ZAS), luna Asistentei Sociale oferind oportunitatea asistentilor sociali de a celebra profesia lor si de a reafirma munca pe care o desfasoara zi de zi in comunitate.
Tema stabilita la nivel mondial pentru anul acesta de catre Federatia Internationala a Asistentilor Sociali si preluata si de catre Colegiul National al Asistentilor Sociali a fost "Criza Economica si Sociala - Solutiile Asistentei Sociale".
Astfel ca, asistentii sociali urmaresc promovarea egalitatii si echitatea, sprijinirea unui stil de viata sustenabil, sustinerea implicarii individului si a comunitatii cat si respectarea diversitatii.
Cu aceasta ocazie au avut loc o serie de activitati precum: incheierea Protocolului de colaborare interinstitutionala ce prevedea punerea la dispozitia Sucursalei Teritoriale Constanta -Tulcea a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania, a Salii de sedinte a Primariei Cumpana in vederea desfasurarii de intalniri profesionale ale asistentilor sociali; Adunarea Generala a membrilor Sucursalei Teritoriale Constanta-Tulcea a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania.
Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania (CNASR) este autoritatea profesionala in domeniu care reprezinta, apara si promoveaza drepturile si interesele membrilor la nivel local, national si international, apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a asistentului social in exercitarea profesiei, asigura respectarea de catre asistentii sociali a obligatiilor care le revin fata de beneficiari, institutii si societate, in concordanta cu normele deontologice ale profesiei.

Articole din editia din data de Aprilie 2014

 • Ponta: Nu vom fi niciodata de acord cu autonomia pe criterii etnice. Harghita si Covasna primesc mai mult din buget decat dau

  Social
 • Ponta: Romania avea cel mai mic pret din UE la carburant, dar acciza asigura finantare pe termen lung

  Social
 • Atentie, soferi! Restrictii de trafic rutier in Mamaia

  Social
 • Case de tip ANL, la pachet cu un lot de teren

  Social
 • Daniel Constantin: Fermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie proiecte tip prin noul PNDR

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Flori pentru ostași la Cumpăna! Ziua Armatei Române, marcată de autoritățile comunei

  Social
 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771