Tărâmul magic al uleiurilor esențiale

Tărâmul magic al uleiurilor esențiale

Povestea mea, povestea noastră…

Sunt Lăcrămioara Chiriță, sunt soție și mama a două minuni: un băiețel și o fețită care din clipa în care au venit în viața noastră ne-au schimbat viața și prioritățile. Cred că orice părinte înțelege ce vreau să spun!

Am devenit mamă în urmă cu 11 ani și de atunci a început adevărata mea transformare…gândăcelul meu m-a provocat să devin altă persoană…nu a fost ușor, orice transformare implică durere. După ce am tot fost pe la medici pentru a descoperi de ce nu mă simt bine și de ce am dureri, fără a avea un răspuns concret, îndrumată de un suflet drag am ajuns să merg la psiholog. Și ce credeți? Am întâlnit un alt suflet minunat care m-a ajutat să mă descopăr pe mine. Am aflat despre traumele pe care le trăisem în copilărie și care îmi afectau viața la acel moment. După câteva luni de terapie eram altă persoană, începusem să gândesc diferit, lăsasem în urmă fricile și înțelesesem că puterea este în interiorul meu și că eu sunt unica responsabilă de cum vreau să fie viața mea…Am continuat ședințele de terapie care s-au transformat în ore de dezvoltare personală timp de trei ani. Au fost un prim pas către metamorfozarea mea, așa am început să mă transform într-un fluture care se bucură de fiecare clipă.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici, am continuat să mă informez, să citesc, să aflu lucruri noi despre trup și suflet. Îmi doream să fim sănătoși, să mâncăm alimente bune pentru trup și să fim fericiți. Căutând alternative pentru o viață mai bună…Universul m-a ascultat și într-o zi am aflat de o prezentare a uleiurilor esențiale. Se întâmpla în primăvara anului 2018. Mi-am dorit să aflu mai multe și am mers la acea întâlnire unde am făcut cunoștință cu uleiurile esențiale DoTERRA. Și nu doar atât, am întâlnit un alt suflet de la care am învățat mult și încă învăț de atunci. De la întâlnire am plecat cu o carte – “Nectar pentru suflet” scrisă de Vladimir Dubkovskiy și Valeria Dubkovskaya (carte care a contribuit la evoluția mea și pe care o recitesc și acum) și cu dorința imensă de a-mi achiziționa câteva sticluțe magice. Am reușit prin luna august să intru în lumea DoTERRA și de atunci am pășit pe Tărâmul magic al uleiurilor esențiale. Este drept că până acum mi-a lipsit curajul de a vorbi unui public mai mare despre cât de minunate sunt uleiurile esențiale și cum fiecare picătură ajută și susține corpul în procesul de vindecare. Am studiat mult și le-am tesat suficient timp și acum îmi doresc ca tot mai mulți oameni să afle despre ele.

Eu și familia mea le folosim de patru ani, de patru ani am renunțat la medicamentele din farmacii. Între timp a venit în viața noastră cea de-a doua minune, o rază de soare (așa cum o alintăm noi). Încă din prima ei zi pe Pământ a făcut cunoștință cu uleiul esențial de tămâie și apoi cu ce cel de trandafir cu care o masam pe coloană de fiecare dată înainte de somnul de noapte. De atunci și până acum când are aprope doi ani le-am folosit zilnic. Uleiurile esențiale fac parte din rutina noastră de zi cu zi. Tot cu ajutorul lor ne susținem organismul când avem diverse provocări legate de sănătate și când avem diferite situații care implică emoțiile, cum ar fi o supărare sau o neliniște.

De-a lungul celor patru ani am rezolvat multe situații neplăcute care au apărut în viața noastră. Acum aleg să împărtășesc cu voi cum am depășit un moment trist din viața mea.

În urmă cu un an sufletul bunicii mele a plecat dintre noi. Mamaia, pentru că eu așa îi spuneam, a fost pentru mine ca o mamă (am fost norocoasă că până la 40 de ani am avut două mame). Ea a fost cea care m-a crescut în primii ani și am fost foarte atașată de ea. Deși psihic eram pregătită pentru momentul când va pleca de lângă noi cu sufletul nu eram. Din momentul în care am internat-o în spital și până a avut loc înmormântarea, timp de 5 zile, am trecut prin tot felul de stări. Știam că nu o să se mai întoarcă acasă și încercam să mă pregătesc, să fiu puternică. Am început să folosesc uleiurile esențiale emoționale (sunt câteva blenduri la DoTERRA) care să mă ajute să trec mai ușor peste această situație, așa că am folosit topic Console, Forgive, Peace și Balance (blend care favorizează calmul, relaxarea și starea de bine.) și am înghițit într-o capsulă Levănțică (sau cum îl știe mai multă lume – Lavanda). Au fost zile grele, mai ales că micuța mea avea atunci 8 luni și jumătate și o alăptam. Cum spuneam, sufletul meu nu putea să accepte despărțirea de cea care a fost ca o mamă pentru mine și a fost greu să diger pierderea ei. La câteva zile după înmormântare, am avut parte de o surpriză neplăcută, micuța mea a avut scaun cu sânge. Recunosc că în primă fază m-am speriat, am sunat pediatrul și i-am povesit tot ce s-a întâmplat și a trebuit să îi monitorizez starea. Am folosit Balance ca să mă liniștesc și să pot gândi limpede. Blendul m-a ajutat să înțeleg că micuța mea preluase emoțiile mele! Cum am ajutat-o? Am aplicat pe burtica ei Fenicul și ZenGest (un alt blend DoTERRA care ajută sistemul digestiv), bineînțeles diluate în ulei de cocos conform vârstei ei. Pe tălpi i-am aplicat Tâmâie și Arbore de ceai tot diluate și pe coloană Trandafir. Eu am continuat să folosesc uleiurile emoționale și să înghit ZenGest. Mai mult decât atât, în timp ce o alăptam îi povesteam ce simt și că sunt emoțiile mele, i-am cerut iertare și i-am spus că îmi pare rău că trebuie să treacă prin această situație, i-am mulțumit că m-a ales să fiu mama ei și i-am spus că o iubesc mult și că împreună vom depăși acest moment. Și așa a și fost, episodul cu sânge în scaun nu s-a mai repetat și starea ei a fost foarte bună. Este unul din motivele pentru care sunt recunoscătoare că uleiurile esențiale DoTERRA fac parte din viața mea. De fiecare dată când avem parte de provocări le rezolvăm cu ajutorul lor.

Am avut nevoie de patru ani să acumulez informații despre uleiurile esențiale, să mă dezvolt emoțional și spiritual pentru a înțelege că pot ajuta și alți oameni dacă împărtășesc povestea mea.

Am amintit despre mai multe uleiuri esențiale, acum vreau să vă las câteva informații despre Levănțică, care este uleiul meu de suflet.

Emoțional, Levănțica facilitează exprimarea verbală și liniștirea minții. Mai precis, liniștește sentimentul de nesiguranță provenit din teama de a-ți exprima propriile gânduri și emoții. Levănțica se adresează fricii adânc înrădăcinate de a fi văzut și auzit. Cei care au nevoie de Levănțică se ascund în sinea lor și blochează manifestarea a ceea ce sunt cu adevărat. Levănțica încurajează sinceritatea emoțională și insistă ca persoana afectată să îți exprime gândurile și dorințele cele mai profunde. (Sursa: fragment din Emoții esențiale – ghidul tău pentru procesarea, eliberarea emoțiilor și o viață liberă).

Datorită aromei sale distincte și nenumăratelor aplicații, uleiul de Levănțică a devenit unul dintre cele mai apreciate uleiuri esențiale. În antichitate, romanii și egiptenii foloseau levănțică în apa de baie. De atunci, mulți au descoperit alte numeroase beneficii date de levănțică. Levănțica este folosită pe scară largă în produse cosmetice și parfumuri, pentru capacitatea sa de a menține pielea sănătoasă și curată. În plus, proprietățile sale calmante sunt adesea utilizate pentru relaxarea corpului și îmbunătățirea dispoziției. Beneficiile sale versatile fac din Levănțică un ulei pe care trebuie să îl ai la îndemână oriunde te-ai duce.

Alte informații:

  • susține vindecarea pielii în urma loviturilor, zgârieturilor, iritațiilor sau altor provocări;
  • îndepărtează insectele și calmează pișcăturile acestora;
  • susține refacerea rapidă a țesuturilor pielii în caz de arsuri solare;
  • ajută la creșterea părului și la îndepărtarea mătreții;
  • reduce tensiunea musculară;
  • ajută la un somn odihnitor;
  • reduce acneea și durerile de cap;
  • reduce stările de stres și promovează relaxarea.

Va mulțumesc că ați avut răbdare să îmi citiți povestea până la sfârșit. Vor mai urma și alte informații despre uleiurile esențiale și experiențe proprii în numerele viitoare, dar veți putea afla mai multe pe pagina publicației: www.graiuldobrogei.ro.

Iar dacă vreți să aflați cum puteți intra în lumea DoTERRA mă puteți contacta la numărul de telefon: 0769741153.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*