Sport

Portul Constanta, campioana nationala la Juniori A1

C.S. Portul Constanta a cucerit duminica titlul de campioana nationala la juniori A1 (jucatori de pana in 19 ani), dispunand in finala de la Buftea de FC Junior Tg. Mures.

Campania care s-a incheiat cu acest succes a fost una de poveste, garnisita cu trei meciuri, inclusiv cel din ultimul act, traite cu puls 120. Confruntarea Portul – FC Junior s-a incheiat 1-1. Portuarii au deschis scorul prin Talasman, in minutul 22, dar au fost egalati in minutele de prelungire, adversarii profitand si de faptul ca, pe final, constantenii au jucat cu doi jucatori in minus, fundasii laterali Stefan si Abibula fiind eliminati pentru cate doua galbene.
Au urmat penalty-urile, la care Portul a fost din nou redutabila si a punctat prin I. Gheorghe, Talasman, Malanca, Suru, Ianusi si E. Gheorghe, impunandu-se cu 6-5. Echipa din finala a fost: Stefan Bechea – Ferdi Abibula, Iulian Barbu, George Ianusi, Gabriel Stefan – Vasile Herghelegiu, Alexandru Talasman, Andrei Malanca, Ionut Gheorghe – Eusebio Gheorghe, Catalin Popa.
Au mai jucat Brasoveanu, Suru si Ionut Ghita. Alexandru Talasman a fost desemnat cel mai bun jucator, iar Ionut Ghita cel mai bun portar.
In semifinale, sambata, Portul a dispus de Universitatea Petrosani, tot la penalty-uri, dupa 1-1 la finele timpului regulamentar de joc. Adversarii au deschis scorul in minutul 42 si au ratat apoi un penalty, acordat insa eronat. Ca si la disputa cu CSS Rosiorii de Vede, decisiva pentru calificarea in finala turneului zonal, Portul a egalat in prelungiri (Talasman 90+3), impingand meciul la loviturile de departajare, unde s-a impus cu 5-4.
„Meciul din finala a fost putin mai complicat. Terenul s-a prezentat in conditii dificile, din pricina ploii torentiale. In plus, am avut acel handicap numeric. Insa, pana la urma, a iesit foarte bine si ne bucuram pentru acest succes, care ii face cinste clubului Portul Constanta”, a declarat antrenorul Gabriel Dinica.
Pe parcursul intregului campionat, in afara jucatorilor de ieri, Portul a mai mizat pe Mihai Marinescu, Cosmin Vasile, Florin Panait, Cristian Serban, Adrian Lovin, Claudiu Chirita si Alexandru Matei.
In finala mica a Campionatului National, Universitatea Petrosani a dispus de CSO Stei cu 4-1.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*