Social

S-a dat startul magigei sarbatori a Craciunului in comuna Pestera

Un numar impresionat de oameni au participat pe data de 7 decembrie 2012, la un spectacol grandios si plin de culoare, cu ocazia sarbatorilor de Craciun, oferit de administratia locala a comunei Pestera.

Deschiderea serbarii a avut loc incepand cu ora 16.00, atunci cand Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului s-a aflat in mijlocul oamenilor la sarbatoarea din acest an, pentru a sfintii cea de-a treia troita-cismea, aflata la intersectia dintre localitatile Pestera si Ivrinezu. Localnicii au fost binecuvantati de Inaltpreasfintia Sa, Teodosie care le-a urat multa sanatate si spor in toate.
De asemenea, incepand cu ora 17.00, locuitorii comunei Pestera cat si toti cetatenii ce au sosit din tot judetul, au avut bucuria si sansa de a participa la un eveniment cu totul si cu totul inedit. Primaria a reprodus in pestera din localitate scena nasterii Mantuitorului Iisus Hristos in forma vie, cu actori ce au intruchipat magii, pastorii, pe Fecioara Maria si Sfantul Iosif.
O singura statueta a facut parte din scena si anume cea reprezentand imaginea lui Iisus Hristos. Ieslea cu un bou, un magar, oi si miei a fost reconstituita si ea in forma vie. Localnicii prezenti in numar numeros la eveniment au vizitat pestera si au descoperit-o cu totul diferita, imbracata in straie de sarbatoare, zeci de beculete aprinse inconjurand pestera. Prichindeii au profitat de moment si s-au pozat, rand pe rand, in trasura lui Mos Craciun, langa oamenii de zapada sau langa statuetele intruchipandu-i pe Mantuitorul Iisus Hristos, Fecioara Maria, Iosif, Magii, Pastorii si Ingerii prezenti la Nasterea Domnului. Asa cum insusi edilul sef Valentin Vrabie a declarat, acesta este un proiect unic in tara noastra, care a debutat anul trecut. La finalul evenimentului religios, edilul sef Valentin Vrabie i-a daruit parintelui paroh de la Pestera, Viorel Mihaila, o cruce pectorala, acesta fiind numit de Inaltpreasfintia Sa, Teodosie, iconom stavrofor. Iconom stavrofor este un rang onorific bisericesc care se confera preotilor cu o activitate pastorala exceptionala.
Unul dintre cele mai asteptate momente de toata lumea a fost incepand cu ora 18.00, atunci cand a avut loc un spectacol feeric datorita luminilor create de miile de beculetele si ghirlandele, de oameni de zapada sau sanii ce completau magia sarbatorilor. Acestea s-au aprins in parcul din apropierea primariei, pe strazile comunei, dar si la pestera din localitate, pentru a anunta sosirea sarbatorilor. De asemenea, in curtea administratiei locale, un brad imens, superb impodobit cu sute de luminite troneaza pe toata perioada acestor minunate sarbatori, copiii fiind cei mai fericiti de toate aceste minunatii create pentru a bucura intreaga comunitate. Ceea ce i-a incantat pe localnici a fost si cupola amplasata la intrarea in parc luminata de zeci de beculete azurii, dar si poarta de intrare in primarie care s-a transformat intr-o impresionata poarta de cetate ce straluceste in culori de verde, rosu si auriu si pe al carei frontispiciu sta scris „La multi ani”. Momentul magic a fost insotit de un extraordinar recital de colinde sustinut de Corul Arhiepiscopiei Tomisului, prezentatorul marelui eveniment fiind, ca si anul trecut, Cristian Brancu, un prieten al localitatii Pestera.
Sirul manifestarilor a continuat pentru cei aproximativ cinci mii de oameni ce au savurat fiecare clipa, fiecare moment oferit, incepand cu ora 18.30. Au urcat pe scena din Parcul localitatii Pestera trupa Romanitele, imediat dupa aceea, urmand binecunoscutul si renumitul nostru comediant Doru Octavian Dumitru. Pe parcursul unei ore intregi i-a distrat si amuzat pe participantii la spectacol, realizand un show de comedie autentica. Atmosfera a fost mai apoi intretinuta de o trupa iubita si anume Provincialii, care au sustinut un spectacol de mare exceptie, acestia inetrpretand cantece care au ajuns acolo unde se dorea si anume, in sufletele oamenilor.
„Asa cum a fost si evenimentul de anul trecut, un real succes asa este si cel din acest an, pregatit cu multa atentie si implicare de toata echipa primariei Pestera. Le multumim tuturor pentru sprijinul acordat si oamenilor pentru ca ne sunt alaturi mereu si cred in noi. Mi-am dorit ca toate surprizele pregatite sa fie la nivelul asteptarilor tuturor, nedorind sa-i dezamagesc pe oameni”, ne-a declarat edilul Valentin Vrabie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*