Social

Primaria comunei Lumina lanseaza proiectul „Asculta, Educa-te, Actioneaza si Citeste intr-o Retea” LEARN

Primaria comunei Lumina in parteneriat cu Primaria orasului Ovidiu si Primaria comunei Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta organizeaza joi, 14 decembrie 2017, incepand cu orele 10:00, la sediul Primariei comunei Lumina, Conferinta de Presa de lansare a Proiectului LEARN „Listen, Educate, Act and Read in a Network” („Asculta, Educa-te, Actioneaza si Citeste intr-o Retea”) proiect finantat in cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria.
Scopul proiectului „Asculta, Educa-te, Actioneaza si Citeste intr-o Retea” consta in optimizarea serviciilor de consiliere si orientare profesionala in cariera pentru elevii claselor (VIII-IX-X), prin identificarea preferintelor si aptitudinilor acestora fata de optiunile de angajare, pentru corelarea cu cerintele angajatorilor, cu scopul unei insertii mai usoare a absolventilor pe piata muncii.
Evenimentul se inscrie in seria activitatilor de promovare a programului de finantare si de informare asupra obiectivelor, scopului, activitatilor si rezultatelor preconizate ale proiectului.
Valoarea proiectului este de 372.178,65 de euro, din care finantare cu fonduri europene 316.351,84 euro, iar cofinatarea nationala (Romania si Bulgaria), participantilor la proiect, va fi in cuantum de 48.383,23 euro. In ce priveste comuna Lumina, bugetul alocat comunei este de 190.653,04 de euro. Cofinantarea ce trebuie asigurata de catre bugetul comunei Lumina este de 3.813,06 euro, reprezentand 2%.
Grupul tinta in cadrul proiectului, sunt 250 elevi din unitatile de invatamant de nivel mediu si liceal din comuna Lumina, orasul Ovidiu, comuna Mihail Kogalniceanu, din Romania si din municipiile General Toshevo si Kavarna din Bulgaria; care vor beneficia de 3 tipuri de consiliere si de participarea la o serie de workshop-uri organizate la nivel local si judetean, cu angajatori.
Proiectul are o durata de 18 luni si se va finaliza in decembrie 2018.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*