Social

Centrul Pentru Tineret „Ion Creanga” – proiecte in desfasurare pe toata perioada lunii mai

In Centrul Pentru Tineret „Ion Creanga” din comuna Tuzla in fiecare zi copiii alaturi de profesorii, coordonatorii si Asociatia Stratonis, sprijiniti de edilul Resit Taner, Primaria si Consiliul Local Tuzla creaza din cultura, poezie, muzica, stiinta, multa dragoste si voie buna momente ce contribuie la dezvoltarea fiecarei persoane ce trece pragul acestui centru.
Cu multa munca, parca viata se schimba in fiecare zi in comuna Tuzla. Tinerii traiesc emotii noi, simt altfel in fiecare zi dar dragostea pentru comuna Tuzla, pentru traditii, pentru tara si valorile ei raman aceleasi. In Centrul Pentru Tineret „Ion Creanga” din comuna Tuzla, al carui administrator este Maria Damian Pascal, fiecare luna este presarata cu numeroase activitati ce ii implica si ii antreneaza pe copii sa-si valorifice talentul si sa si-l perfectioneze dar si sa petreaca un timp liber de calitate.
La inceputul acestei luni, tinerii membri ai centrului din comuna Tuzla l-au comemorat pe cel care in data de 6 mai 1961 a parasit aceasta lume ramanand pentru totdeauna unul dintre cei mai mari poeti ai Romaniei. Lucian Blaga, filozof, poet, dramaturg, traducator, jurnalist, profesor universitar si diplomat roman, nascut in data de 9 mai 1895, in satul Lancram a fost o personalitate impunatoare si polivalenta a culturii interbelice. Acesta a marcat perioada respectiva prin elemente de originalitate ramanand o personalitate de neinlocuit in viata spirituala romaneasca.
Vineri, 5 mai 2017, copiii de etnie tatara din localitatea Tuzla, au sarbatorit Ziua Limbii Tatare. Alaturi de copii s-au aflat domnul primar Resit Taner si doamna Meral Gemil, director in Asociatia Stratonis pe ramura educatie si minoritati. In contextul marcarii Zilei Limbii Tatare, Scoala Gimnaziala Nr.1 Tuzla, in colaborare cu Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania (UDTTMR), filiala Tuzla, a organizat o activitate impreuna cu elevii scolii din Tuzla de etnie turco-tatara, in Centrul de Documentare si Informare al scolii.
In deschidere, elevii coordonati de profesor Gemil Meral Leila, au intonat Imnul Romaniei si Imnul Tatarilor. Programul a cuprins prezentarea semnificatiei zilei de 5 mai, interpretarea unor cantece in limba materna si recitari de poezii in limba tatara. La final elevilor li s-au acordat diplome si premii procurate prin bunavointa unor membri ai comunitatii.
Au participat la activitate, in calitate de invitati, primarul comunei Tuzla, Taner Resit, consilier Daniel Stoica, vicepresedinte Uzan Curtacai si presedinte al Organizatiei de femei U.D.T.T.M.R.- Filiala Tuzla, Resit Neugiz. Le-a fost alaturi elevilor si directorul Scolii Gimnaziale Nr.1 Tuzla, Radu-Emil Buzan.
In sala de socializare din incinta Centrului Pentru Tineret „Ion Creanga” din comuna Tuzla, in fiecare zi de sambata, pe tot parcursul lunii mai, se va desfasura proiectul social „Nu Deveni O Victima”. Proiectul este initiat de Centrul Pentru Tineret „Ion Creanga” in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Tuzla, Politia Nationala Tuzla si sustinut de Primaria si Consiliul Local Tuzla, Zona Metropolitana Constanta, Asociatia Stratonis, Asociatia Psihologilor si Psihopedagogilor „PROCIVITAS” (APP PROCIVITAS). Grupul tinta al proiectului il reprezinta adolescenti si tineri cu varsta cuprinsa intre 13 si 25 de ani.
Data de 2 mai, Ziua Nationala a Tinerilor a fost sarbatorita cu mare fast in Centrul Pentru Tineret „Ion Creanga”. Totii copii au cantat si au dat o petrecere pe cinste in aceasta zi dedicata lor.
„Tu stii ce mai face copilul tau?” este titlul campaniei de informare si constientizare a parintilor privind pericolele la care sunt expusi copiii lor, lasati nesupravegheati in lumea virtuala, desfasurata de Centrul Pentru Tineret „Ion Creanga”. Foarte multi copii, inca de la varste fragede au conturi pe retele de socializare si devin victime ale psihopatilor. Campania va fi un puternic semnal de alarma si de trezire a comunitatii. Cei invitati si prezenti: Adrian Trica-psiholog/psihoterapeut Asociatia Stratonis, Nicoleta Roibu-psiholog Asociatia Stratonis, voluntar la Centrul „Ion Creanga” alaturi de partenerii de proiect Luigi Fraico-psiholog/psihopedagog APP Procivitas si doamna doctor Nancy Podgoreanu Dumitrescu au avut un rol foarte important in aceasta campanie. Workshop-ul „Tu stii ce mai face copilul tau?” a fost o deschidere a proiectului „Nu Deveni O Victima” ce se desfasoara in Centrul Pentru Tineret „Ion Creanga” din Tuzla pe toata perioada lunii mai.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*