Social

Campusul Social „Henri Coanda” . Alte 7 blocuri date in folosinta

1.050 de nevoiasi si-au vazut visul implinit: au o casa

PREDAREA CHEILOR

Cu lacrimi in ochi, peste 1.050 de constanteni au primit ieri cheile de la locuintele sociale construite in Campusul Social „Henri Coanda”. Odata cu primirea cheilor, au fost risipite si indoielile celor care nu au crezut intr-o continuare a programului de locuinte sociale demarat de Primaria Constanta in anul 2011. Primarul Radu Mazare, presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu si senatorii PSD Alexandru Mazare si Nicolae Moga au oferit cheile locuintelor beneficiarilor acestui program. „Iata ca ceea ce a promis primarul Radu Mazare, ceea ce v-am promis eu ca presedinte al CJC se intampla. Astazi (n.r. – ieri) se repartizeaza inca sapte blocuri, echivalentul a inca 1.050 de constanteni care primesc o locuinta sociala. La acestia se adauga si cei care s-au mutat in vara si ajungem la aproximativ 1.500 de constanteni care au o locuinta. Aceasta actiune este unica in Romania si in multe tari, inclusiv in Uniunea Europeana. Va spun acest lucru dupa ce au trecut alegerile locale. De regula, la noi se spune inainte de alegeri si pe urma nu se face nimic. Uite ca noi facem in continuare”, a declarat Nicusor Constantinescu .

PROGRAMUL CONTINUA

Primarul Radu Mazare a fost abordat de mai multe persoane ca ii reprosau ca nu au primit inca o locuinta. „In aceasta faza I, in cele 8 blocuri, au intrat aproximativ 1.500 de oameni. Ceilalti care au nevoi, au probleme, dorm in celofane, in bordeie, care au copii, care nu au caldura, care si-ar fi dorit sa intre si ei acum, vor intra. Sa se linisteasca, sa nu fie disperati ca nu vor mai apuca sa intre in case! Vor intra in program toti cei care au nevoie, asa cum am spus de la bun inceput”, a declarat Radu Mazare. El a subliniat ca un astfel de proiect nu se realizeaza usor. „De 20 de ani, in Romania nu s-au facut asemenea locuinte sociale. Este un efort mare pe care il fac Primaria, Consiliul Judetean Constanta care ne-a ajutat cu apa si canalizarea, Electrica. Este un efort pe care l-a facut constructorul, care nici macar nu a avut profit. Le multumesc tuturor, ingineri si muncitori, care, in perioada verii, pe caldura aia sufocanta, cand la televizor toata lumea plangea de canicula, stateau si lucrau in acest cartier ca sa puteti intra in case”, a explicat Mazare.

CADOU PENTRU PRIMAR

Blocurile inaugurate ieri nu reprezinta decat sfarsitul primei faze din etapa I. „Este in lucru faza a II-a, care se finaliza curand, adica inca 3-4 blocuri in urmatoarele doua luni, si alte 5 blocuri peste alte doua luni. Ca atare, vor mai intra inca 1.500 de oameni in aceasta faza a II-a. Dupa aceea, vom incepe etapa a doua a proiectului, anul viitor, unde vom mai face tot atatea blocuri. Si daca spunem ca facem, vom face. Asa cum a spus si Nicusor, nu este o promisiune de campanie. Intelegem si asa am crezut intotdeauna, sa ne tinem promisiunile. Vom construi aceste locuinte sociale pana cand terminam problema celor care au nevoie in Constanta”, a afirmat Mazare. Campusul social „Henri Coanda” nu inseamna doar blocuri de locuinte. Aleile care in prezent sunt pietruite, vor fi asfaltate. Va fi amenajat si un loc de joaca. Se va face si o biserica. Aici se va deschide si un magazin al pensionarului, la fel ca cele care functioneaza deja in municipiul Constanta, cu statut special, si cu cele mai ieftine produse. Va fi si o sectie de politie. „O sa fie amenajata o mica sala, asemenea unui club, unde o sa puteti sa veniti ori de cate ori doriti pentru a schimba doua vorbe, mai beti un ceai, mai barfiti, mai faceti politica. Atentie insa! Va fi un administrator pentru trei blocuri. Va rog frumos sa pastrati curatenia si sa nu distrugeti. Cei care distrug platesc. Le vom rezilia contractele si ii trimitem inapoi sub cerul liber”, a spus primarul. Asa cum era si normal, cele 7 blocuri inaugurate ieri au fost sfintite de un sobor de preoti condus de Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, care la finalul slujbei i-a oferit primarului Radu Mazare o cruce cu apa sfintita de la Muntele Athos. „De multe ori, cand am intalniri cu lume multa, ajung acasa foarte obosit, stors de puteri. Cand am defilat in costum de tar in aceasta vara si am avut bastonul de la IPS, nu am mai simtit aceasta oboseala. Am vorbit cu IPS si l-am rugat sa imi dea un talisman pe care sa il port mereu. Mi-a zis ca imi pregateste ceva special. Nu am stiut nici eu pana astazi cand am primit aceasta cruce cu apa sfintita de la muntele Athos. O voi purta ori de cate ori voi iesi in multime”, a spus Mazare.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*