Municipiul Medgidia

Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” la final

Joi, 24 august 2023, sala de festivități a Cercului Militar a devenit, încă o dată, neîncăpătoare pentru zecile de pasionați de artă care s-au delectat în cadrul vernisajului celei de-a XIX – a ediții a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”.

Încheierea evenimentului a fost punctată printr-o inedită reprezentație de pictură susținută de artistul de origine turcă, Brahri Genc, devenit deja, un consacrat al picturii cu pensule de dimensiuni mari.

Surprinzătoarea sesiune de pictură a durat 30 de minute și a scos la lumină o nouă capodoperă dedicată frumuseții și inocenței umane.

Vernisajul a adus în lumina reflectoarelor un număr de 28 de lucrări aparținând celor 14 pictori din România, Turcia, Republica Moldova și Iraq, după cum urmează: Mircea Costea, Dan Cârjoi, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu, Adina Dogaru, Feridun Isiman, Kenan Ozgur, Bahri Genc, Mihriban Mirap, Gabriela Luca, Fatima Al-Obaidi, Faten Al-Obaidi, Anda Tănasă și Olesea Enachi.

Prezentă la expoziție, prestigioasa Alice Dinculescu, critic de artă, a expus într-o manieră captivantă, o scurtă prezentare a artiștilor prezenți și a evoluției acestora în cadrul taberei, precum și o interpretare a operelor de artă realizate de aceștia.

Colecția de artă a municipiului Medgidia a atins, în acest moment, un număr total de peste 578 de lucrări.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*