Politic

Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

Biroul Electoral Municipal Bucuresti a tras la sorti ordinea de buletinele de vot pentru alegerile parlamentare.
Primele patru locuri sunt ocupate, in ordine, de catre PNL, ALDE, UDMR si PSD.
Potrivit legii electorale, tragerea la sorti se face in mai multe etape. In prima etapa, sunt trase la sorti partidele parlamentare, daca acestea au avut liste de candidati la precedentele alegeri. Astfel, in aceasta categorie au intrat doar patru partide, iar ordinea este: PNL, ALDE, UDMR, PSD.
In a doua etapa s-a tras la sorti ordinea partidelor neparlamentare. Astfel, pozitiile 5-11 sunt ocupate, in aceasta ordine, de catre: Partidul Ecologist Roman, Partidul Romania Mare, Partidul Socialist Roman, Uniunea Salvati Romania, Alianta Noastra Romania, Partidul Miscarea Populara si Partidul Romania Unita.
Organizatiile minoritatilor nationale au fost trase la sorti in a treia etapa si ocupa pozitiile 12-27. In final, au fost trasi la sorti candidatii independenti dupa cum urmeaza: 28) George-Alexandru Manciu, 29) Ion-Gabriel Linta, 30) Elena-Gabriela Udrea, 31) Theodor Paleologu, 32) Visinel-Costel Balan si 33) Remus Cernea.
Cine face parte din BEJ Constanta
Activitatea Biroului Electoral Judetean (BEJ) Constanta care va valida rezultatele alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, la nivelul judetului, va fi coordonata de magistratii Adrian Oprea, in calitate de presedinte, Cornelia Dumitra (loctiitor) si Elisabeta Crihana (membru). Alaturi de acestia se afla si reprezentantul Autoritatii Electorale Permanente, Marius Cojocaru, care a fost desemnat si ca purtator de cuvant.
Totodata, din BEJ mai fac parte reprezentanti ai partidelor parlamentare, respectiv, Ionut Titimeaua (PSD), Bogdan Bola (PNL), Nicolae Chis (ALDE), Niculina Ivanovici (UNPR) si Ion Encica (UDMR).
In cursul zilei de marti, BEJ va fi completat si cu reprezentantii partidelor neparlamentare care sunt inscrise la scrutin. Programul de lucru al BEJ este de sase ore zilnic, in intervalul 10.00- 16.00, iar in zilele in care se implinesc anumite termene legale, programul de lucru este pana la ora 24.00.
Sursa: www.cugetliber.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*