Investiții

7,1 kilometri de drumuri vor fi asfaltate în comuna Mircea Vodă

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat suma de 10.000.000 de lei comunei Mircea Vodă pentru două proiecte ce au ca scop modernizarea infrastructurii rutiere.

Primăria Mircea Vodă a primit prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației fonduri pentru implementarea proiectelor:

  • Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Mircea Vodă, județul Constanța – valoare 3.999.465,37 lei
  • Modernizare infrastructură rutieră în comuna Mircea Vodă, județul Constanța – valoare 6.000.534,63 lei.

Prin proiectul “Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Mircea Vodă, județul Constanța”, autoritățile locale urmăresc asfaltarea drumurilor pe o distanță de 2,9 kilometri dar și construirea acostamentelor de beton, a podețelor de acces în curți și a rigolelor de preluare a apelor pluviale. Prin implementarea proiectului vor fi asfaltate în Mircea Vodă: strada Cartierul Nou și strada Rozelor, iar în Satu Nou străzile: Caisului, Prunului, Trandafirului, Piersicului.

Cel de-al doilea proiect, “Modernizare infrastructură rutieră în comuna Mircea Vodă, județul Constanța” are ca scop asflatarea străzilor pe o lungime de 4,2 kilometri, construirea acostamentelor de beton, a podețelor pentru acces în gospodării și a rigolelor de preluare a apelor pluviale. Conform proiectului vor fi modernizate străzile: Zambilei, Viitorului, Cantonului, Frunzelor, Fermierului, Cartierul Nou, Gării din localitatea Mircea Vodă; străzile: Crizantemei, Lalelelor, Crinului din Satu Nou și strada Școlii din satul Țibrinu.

„Sunt bucuros că cele două proiecte au primit finanțare, în acest fel vom oferi locuitorilor posibilitatea de a circula în siguranță. Pregătim documentația (avize și întocmire proiect tehnic) pentru demararea investiției și organizarea licitației în vederea desemnării societății care va executa lucrările. Prin implementarea acestora, rețeaua de drumuri de la nivelul comunei ar fi asfaltată în proporție de 95%”, a declarat primarul George Ionașcu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*