Administrație locală, Fonduri Europene

Liceul „Jean Dinu” din Adamclisi intră în reabilitare

Elevii din comuna Adamclisi sunt beneficiarii direcți ai proiectului „Consolidare și reabilitare termică și moderată a Liceului Tehnologic Jean Dinu din Adamclisi”, pentru care administrația locală a obținut fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 10 – Fondul local, Investiția I. 3. Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale.

„Am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației. În prezent se lucrează la întocmirea proiectului tehnic, termenul de realizare fiind de trei luni de zile. Următorul pas va fi organizarea licitației pentru desemnarea constructorului”, a precizat viceprimarul cu atribuții de primar Ion Dumitru.

Clădirea liceului are o suprafață construită de 1300 metri pătrați, imobilul este locul unde învață 325 de copii (preșcolari, elevii ciclul primar, gimnazial și liceu).

Investiția presupune moderizarea clădirii prin consolidare și reabilitare termică. Consolidarea se va realiza prin lucrări precum: subzidiri cu beton armat la nivelul fundațiilor, intervenții asupra zidăriei și schimbarea acoperișului. Reabilitarea termică presupune anveloparea clădirii, schimbarea tâmplăriei, izolarea pardoselii, se va monta o pompă de căldură aer-apă pentru încălzirea spațiilor, iluminatul se va reface și va fi bazat pe lămpi cu led, se vor monta și panouri fotovoltaice pentru asigurarea consumului de energie electrică.

Valoarea proiectului este de 9.264.189,82 lei.

Autoritățile locale nu se opresc aici! Înțelegând importanța tehnologiei în procesul educațional au decis să solicite fonduri europene prin Componenta 15 – Educație a PNRR pentru digitalizarea instituției de învățământ.

„Lucrăm la documentația necesară pentru depunerea cererii de finanțare. Urmărim să dotăm liceul cu calculatoatre performante, table inteligente, videoproiectoare, soft-uri și licențe pentru calculoare, laptop-uri, imprimante, copiatoare”, a mai precizat viceprimarul cu atribuții de primar Ion Dumitru.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*