Administrație locală, Educație

Școlile din Cerchezu vor fi dotate cu echipamente digitale

Instituțiile de învățământ din comuna Cerchezu vor fi modernizate prin dotarea cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice. Proiectul depus de autoritățile locale în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență a fost admis.

„Proiectul – Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei Cerchezu, județ Constanța – Școala Gimnazială „Marin Voinea” din comuna Cerchezu – depus pe Componenta C 15 – Educație în cadrul  Planului Național de Redresare și Reziliență a fost declarat eligibil și se află în etapa de evaluare. Prin implementarea proiectului urmărim dezvoltarea competențelor digitale și asigurarea accesului la un învățământ de calitate pentru elevii din comună”, a declarat pentru publicația noastră primarul Ștefan Chelaru.

Conform cererii de finanțare vor fi modernizate Școala Gimnazială „Marin Voinea” din Cerchezu și Școala primară clasele I-IV din Viroaga. Investiția presupune dotarea cu echipamente digitale a unui laborator de informatică (tablă interactivă, 20 laptop-uri sau sistem de tip desktop, copiator multifuncțional, cameră videoconferință etc), 8 săli de clasă vor fi dotate cu echipamente digitale, 10 săli de clasă vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice, o sală de sport va fi dotată cu aparatură sportivă și alte materiale didactice specifice desfășurării activităților sportive.

Valoarea investiției se ridică la suma de 599.397, 48 lei cu TVA.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*