Administrație locală, Educație, Fonduri Europene

Fonduri europene pentru modernizarea instituțiilor educaționale din Topalu

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei Topalu, județ Constanța – Școala Gimnazială nr.1 din comuna Topalu” depus de autoritățile locale în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență a fost admis.

„Prin implementarea proiectului cadrele didactice vor putea oferi elevilor condiții optime de învățare, condiții care să îi atragă către școală și care să le sporească curiozitatea pentru cunoaștere. Mai mult decât atât prin dotarea instituțiilor de învățământ cu materiale didactice și echipamente digitale va crește calitatea procesului educațional. Mulțumesc pe această cale doamnei viceprimar Daniela Tudor care s-a ocupat de realizarea proiectului”, a declarat primarul Constantin Baltă.

Aminitim că administrația locală Topalu a solicitat, în luna martie, fonduri de la Ministerul Educației, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C 15 – Educație, pentru dotarea școlii și a grădiniței cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei Topalu, județ Constanța – Școala Gimnazială nr.1 din comuna Topalu” urmărește dezvoltarea și modernizarea bazei materiale a instituțiilor de învățământ prin achiziționarea de mobilier, amenajarea unui laborator de logopedie și achiziționarea de resurse tehnologice digitale. Astfel, 3 săli de grupă, 8 săli de clasă și laboratorul de informatică vor dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. De asemenea se va amenaja un cabinet de logopedie ce va dotat cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice specifice (oglindă logopedică, jocuri pentru dezvoltare senzorio-motorie).

Beneficiarii direcți ai investiției sunt cei 173 de preșcolari și elevi din cadrul instituțiilor de învățământ.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*