Educație

Elevii și preșcolarii din Dumbrăveni s-au întors la școală

Pe 14 septembrie, elevii și preșcolarii din comuna Dumbrăveni au pășit pragurile instituțiilor de învățământ. Având în vedere că la nivelul comunei nu sunt cazuri de îmbolnăvire cu Covid 19, atât școala cât și grădinița funcționează după scenariul 1. 
Cei 51 de copii din Dumbrăveni, preșcolari și elevi, participă fizic la orele de curs. Înainte de începerea anului școlar, primarul Stelian Clinciu, a alocat fonduri de la bugetul local pentru pregătirea școlii și a grădiniței astfel încât copiii să învețe în condiții de siguranță. 
„Avem spațiu suficient și am pregătit instituțiile de învățământ astfel încât să respectăm măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor. Sălile de clasă au fost amenajate astfel încât să se păstreze distanțarea socială între elevi, mai mult decât atât fiecare bancă a fost personalizată cu numele elevilor. Am primit sprijin din partea autorităților locale pentru achiziționarea dezinfectanților și a măștilor de protecție”, a precizat Oana Constantin, directorul instituției de învățământ.
Pe lângă măsurile privind distanțarea socială, la intrarea în sălile de clasă și la toalete au fost montate dozatoare cu dezinfectant. Atât elevii cât și cadrele didactice primesc în fiecare zi măști de protecție. 
„În fiecare dimineață, la intrarea în școală elevilor le este măsurată temperatura. De la începerea anului, au fost câteva cazuri în care elevii au răcit și au primit recomandare de la medic să rămână acasă. În această situație, ei au primit materialele de studiu online pentru a recupera materia”, a mai precizat directorul instituției, Oana Constantin.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*