Cultură

Cursuri, festival si o noua proiectie sub amprenta Centrului pentru Tineret „Ion Creanga” Tuzla

La Centrul pentru Tineret „Ion Creanga”, din comuna Tuzla se desfasoara activitati culturale si artistice, fara oprire. Administratorul acestui centru, Maria Iris Pascal marturiseste ca activitatile din cadrul Centrului pentru tineret din comuna Tuzla se datoreaza sprijinului acordat de catre edilul Resit Taner si a Consiliului Local.
Beneficiind de acest sprijin si de toata atentia autoritatilor locale si in acest an, in cadrul Centrului pentru Tineret „Ion Creanga” Tuzla se desfasoara cursuri pentru copii, adolescenti si tineri dar si adulti. In cadrul centrului se vor desfasura cursurile din cadrul proiectului ACTIVE „Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie”, proiect transfrontalier in care este partener si Primaria Tuzla si care vizeaza persoanele cu varste trecute de 45 de ani. Aceste cursuri se vor desfasura intr-o sala dotata dupa standarde europene.
In data de 27 martie, Centrul pentru Tineret Tuzla a fost gazda pentru copiii claselor 0-IV din scoala gimnaziala Tuzla, care au ales sa petreaca o zi din saptamana altfel in cadrul centrului. Micutii beneficiari s-au bucurat de un spectacol de circ sustinut de trupa Bimbo Show din Bucuresti.
„Suntem ceea ce iubim” – festival organizat in acest an in cinstea Centenarului
Tot in cadrul Centrului pentru Tineret, in aceasta saptamana se fac pregatiri pentru festivalul „Suntem ceea ce iubim”, ajuns la editia a II-a. Aceasta editie dedicata Unirii Basarabiei cu Romania este una speciala, datorita centenarului. Festivitatea va avea loc in data de 30 martie, in cadrul Centrului pentru Tineret „Ion Creanga”, incepand cu orele 18:00.
Programul de anul acesta sustine partea culturala prin eseu istoric si poezie, puse in valoare de tinerii voluntari inscrisi in proiectul centrului, pe ramura de istorie si arta, dar si de oficialitati, invitate din Republica Moldova, care au participat in data de 25 martie 2018 la manifestarea de la Chisinau.
Tot in cadrul festivalului vor debuta copiii din cadrul Cenaclului Stratonis, copii inscrisi la cursurile de canto si chitara din cadrul centrului si va fi lansata o noua productie a centrului. De asemenea, un band nou „White and Gipsi”, aproape o orchestra, va interpreta muzica populara autentica, dar si jazz si muzica latino.
Centrul pentru Tineret Tuzla a concentrat si a reusit sa acopere si sa aduca in fata iubitorilor de muzica, tot ce pot cuprinde genurile muzicale: muzica corala, cenaclul Stratonis, poezie si folk, muzica pop si rock.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*