Editia a-XV-a a Zilelor Comunei Silistea - 3 zile de sarbatoare

August 2017, Ionita Mirela

Social

In cele trei zile de sarbatoare ale comunei Silistea locuitorii celor doua sate dar si cei din imprejurimi, apropiati ai comunei Silistea s-au bucurat si au participat la activitati sportive, filme animate pentru copii dar si un program artistic sustinut de artisti consacrati.

Duminica, 13 august a fost prima zi de sarbatoare a Zilelor Comunei Silistea. In cadrul bazei sportive din comuna Silistea s-a dat startul Cupei de Fotbal Silistea unde au participant echipele: Ulmetum Pantelimon, Sportul Tortoman, Viitorul Cuza Voda si Steaua Sperantei Silistea. S-a disputat un meci si la categoria Old Boys, unde Legedele Silistei s-au confruntat cu Legendele Tortoman. Edilul comunei Silistea, Mihai Soare, le-a multumit tuturor jucatorilor care au facut parte de-a lungul anilor din echipa Steaua Sperantei Silistea si i-a premiat cu medalii. Acesta le-a multumit si celor care din diferite motive nu au putut juca, dar au fost prezenti, au sustinut spectacolul fotbalistic si au sarbatorit alaturi de "Jucatorii Legenda".
Copiii din intreaga comuna Silistea au avut parte de o mare surpriza, luni, 14 august, de o zi perfecta cu filme animate cu eroii si personajele preferate si inghetata pe saturate. Gasca Dram Drum a fost intampinata de multi copii si multa bucurie, iar la ora 13.00 a inceput spectacolul Autobuzului Vesel. Atelierele au fost pline, iar copiii fericiti au adus veselia inocenta in comuna Silistea
Autobuzul veseliei Dram Drum calatoreste in 16 localitati din judet, unde mii de copii participa la "lectiile" sub forma de ateliere deschise si interactive! Cei 14 profesori trasniti din autobuz au lansat o "Scoala de vara" altfel, unde instrumentele de invatare/educare sunt creativitatea, cultura, arta, jocul si multa veselie. Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, iar intrarea a fost libera.
Ziua de 15 august, a fost o zi plina de evenimente ce au bucurat sufletul celor prezenti la ultima zi a sarbatorii Zilele Silistei. 15 august, zi de mare sarbatoare pentru toti credinciosii a inceput cu slujba religioasa, ce s-a tinut la biserica "Adormirea Maicii Domnului" unde s-a praznuit hramul lacasului de cult. Dupa slujba, enoriasii au participat la agapa crestina ce a avut loc la Caminul Cultural din localitatea Silistea.
Programul artistic oferit de invitati deosebiti a inceput in jurul orelor 19:00, iar in deschiderea spectacolului au urcat pe scena Ansamblul Silisteanca si Ansamblul Datina-Carabetovca. Selatin Kiazim, Anastasia Gerasoudis au interpretat melodii din muzica romaneasca si internationala, din diferite genuri muzicale, respectiv muzica greceasca. Trupa de dans Salsa Encanto a pus in scena demonstratii de dans latino dar si lectii de dans colectiv. Amigo Band a intretinut atmosfera cu muzica de petrecere. In ropotele de aplauze ale celor prezenti au urcat pe scena Oana Tomoiaga - muzica populara de Maramures si Mioara Velicu - muzica populara de Moldova.
Aproape de miezul noptii, cei prezenti au admirat minunatul foc de artificii, moment in care s-a cantat "La multi ani!" comunei Silistea.
Primaria si Consilul Local al comunei Silistea, reprezentate de edilul Mihai Soare multumeste celor ce au fost alaturi de silisteni la cea de-a XV-a editie a Zilelor Comunei Silistea, care a avut loc in perioada 13-15 august.

Album foto

 • Articole din editia din data de August 2017

 • 7 zile de spectacole cultural-artistice in comuna Tuzla

  Social
 • Modernizarea comunei Tirgusor cu fonduri de la MDRAPFE - reabilitare retea apa potabila si infiintare canalizare apa uzata

  Social
 • Editia a-XV-a a Zilelor Comunei Silistea - 3 zile de sarbatoare

  Social
 • Dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Mircea Voda prin atragerea de fonduri guvernamentale si europene

  Social
 • Viitorul Fantanele a castigat prima runda a Cupei Romaniei

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Martirii neamului românesc au fost omagiați de Ziua Eroilor, în municipiul Medgidia

  Social
 • Ziua internațională a copilului, moment de bucurie și răsfăț, în municipiul Medgidia

  Social
 • Zi de neuitat pentru copiii din Peștera

  Social
 • Daruri pentru copiii din comuna Saligny, cu ocazia zilei de 1 iunie

  Social
 • Ziua Copilului va fi marcată „altfel” anul acesta în comuna Siliștea

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771