Dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Mircea Voda prin atragerea de fonduri guvernamentale si europene

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia publica locala a comunei Mircea Voda, reprezentata legal de edilul George Ionascu, are in planul de strategie pe termen lung proiecte ce vizeaza cu prioritate infrastructura locala prin dezvoltarea retelei rutiere a comunei.

Demararea lucrarilor de modernizare si dezvoltare a infrastructurii rutiere in comuna Mircea Voda se bazeaza pe finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) si de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), spre care administratia locala a comunei a inaintat cereri in vederea accesarii fondurilor necesare.
In urma cererii depuse la MDRAPFE, proiectul "Modernizare drumuri locale in comuna Mircea Voda", cu o valoare totala de 13.962.230,00 a primit aprobare spre finantare. Acest proiect aprobat prin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala) are in vedere modernizarea drumurilor locale prin lucrari de asfaltare si realizare a rigolelor pentru scurgerea apelor pluviale. Potrivit edilului George Ionascu, proiectul este aprobat pentru modernizarea a 9 kilometri si se vor stabili strazile ce vor avea prioritate la modernizare, in functie de gradul de circulatie si de starea de degradare.
"Avem si un proiect in evaluare depus prin PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala) pe Masura 7.2 la AFIR privind modernizarea strazilor din comuna Mircea Voda. Din strazile incluse in acest proiect, 60% sunt strazi ale localitatii Satu Nou, strazi perpendiculare pe drumul E81. Aceste strazi prezinta un punctaj mare si au sanse mari sa primeasca finantare. Proiectul a fost declarat eligibil; in prezent este in evaluare, iar spre sfarsitul lunii august asteptam un raspuns favorabil. Pentru acest proiect exista sansa la finantare mai mare decat daca ar fi fost cuprinse strazile din localitatea Mircea Voda, deoarece tinand cont de noile titluri nu ne-am fi incadrat sa obtinem fonduri europene. Astfel, avem doua proiecte pentru asfaltarea strazilor din comuna Mircea Voda, iar prin acestea reusim sa asfaltam aproximativ 90% din drumurile din comuna. Imi doresc foarte mult sa demaram aceste proiecte atat de importante pentru infrastructura comunei Mircea Voda si locuitorii acesteia. Vom prezenta pana pe 30 noiembrie studiul de fezabilitate sau documentatia de avizare a lucrarilor de interventii (dali) si dupa semnarea contractului de finantare se va trece la procedura de licitatie pentru proiectare, apoi la caietul de sarcini pentru scoaterea la licitatie si speram ca cel tarziu pe vremea aceasta, anul viitor, sa demaram lucrarile tehnic", a declarat George Ionascu, edilul comunei Mircea Voda.

Articole din editia din data de August 2017

 • 7 zile de spectacole cultural-artistice in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Modernizarea comunei Tirgusor cu fonduri de la MDRAPFE - reabilitare retea apa potabila si infiintare canalizare apa uzata

  Administratie locala
 • Editia a-XV-a a Zilelor Comunei Silistea - 3 zile de sarbatoare

  Administratie locala
 • Dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Mircea Voda prin atragerea de fonduri guvernamentale si europene

  Administratie locala
 • Viitorul Fantanele a castigat prima runda a Cupei Romaniei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Trei proiecte de hotărâre aprobate în ședința extraordinară a lunii iunie, în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Medgidia, convocați în ședință extraordinară

  Administratie locala
 • Ziua Eroilor marcată la Cumpăna

  Administratie locala
 • 13 proiecte de hotărâre aprobate în ședința ordinară a lunii mai, în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Bugetul comunei Mereni a fost aprobat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771