Administrație locală, Investiții

Stadionul Orășenesc din Negru Vodă va fi modernizat

Autoritățile locale din Negru Vodă modernizează infrastructura sportivă din localitate prin realizarea proiectului „Reabilitare și modernizare Stadion Orășenesc”. Investiția are o valoare de peste 700.000 de lei iar perioada de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

Conform proiectului tehnic, proiectul vizează modernizarea și reabilitarea bazei sportive existente, conform prevederilor cuprinse în regulamentele de joc ale federațiilor sportive naționale, astfel încât terenurile de sport să poată fi omologate pentru competiții desfășurate la nivel național (atletism, fotbal, săritura în lungime etc.).
Pentru a corespunde standardelor menționate, lucrările de reabilitare și modernizare includ următoarele: amenajarea corespunzătoare a terenului de fotbal și a terenului adiacent/de oină; reabilitarea tribunelor existente și construirea a încă 4 module de tribune; reabilitarea construcțiilor existente-vestiar și grup sanitar; amenajarea unei parcări pe amplasament; reabilitarea împrejmuirii existente.
Necesitatea investiției este dată de mai multe disfuncționalități și anume: starea de degradare a construcției existente, terenul ce nu mai poate fi folosit pentru activități sportive fiind într-o stare avansată de degradare, împrejmuirea incintei sportive ce este degradată aproximativ 20%, tribunelor pentru spectatori lipsindu-le scaunele și fiind în stare de degradare, lipsa dotărilor și echipamentelor necesare.
Scopul final al proiectului este acela de a atrage cât mai mulți localnici în mișcarea sportivă locală și revigorarea activității sportive.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*