Administrație locală

Sistemul de iluminat public din Darabani și Vâlcelele va fi modernizat

Autoritățile locale continuă proiectul de modernizare a iluminatului public la nivelul orașului. Cu fonduri obținute de la Administrarea Fondului de Mediu, prin accesarea Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public vor fi montate în localitățile Darabani și Vâlcelele, 310 de lămpi de tip led dar și un sistem de dimare/telegestiune.
„Proiectul – Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin eficientizarea sistemului de iluminat public în orașul Negru Vodă, județul Constanța –  a primit finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu. Suma aprobată este de 371.281,90 lei și reprezintă 80% din valoarea cheltuielilor eligibile de 464.102,38 lei. Prin realizarea acestei investiții va fi modernizat sistemul de iluminat public din Darabani și Vâlcelele”, a precizat primarul, Petre Urziceanu.
Programul desfășurat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor vizează modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat ce au un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu led, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiție. 
Prin modernizarea sistemului de iluminat public se dorește creșterea eficienței iluminatului public din punct de vedere al scăderii costurilor de consum energetic precum și creșterea gradului de securitate a cetățenilor și de asemenea se are în vedere și creșterea gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale.
Din punct de vedere al protecției mediului se propune reducerea poluării luminoase și a poluării cu emisii de CO2.
Realizarea unui iluminat corespunzător determină în special, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor, îmbunătățirea orientării în trafic, îmbunătățirea climatului social și cultural pentru creșterea siguranței activităților pe timpul nopții. Totodată, iluminatul corespunzător al trotuarelor reduce substanțial numărul de agresiuni fizice, conducând la creșterea încrederii populației pe timpul nopții, scăderea infracționalității și securitate sporită.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*