Administrație locală, Investiții

Se continuă lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

În această perioda la nivelul comunei Mircea Vodă se lucrează intens la cele două proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere pe o distanță de 7,1 kilometri. Investița se ridică la suma de 2,5 miloane de euro, fonduri ce au fost obținute prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

„Până la această dată a fost așternut stratul de piatră pe aproximativ 70% din străzile ce urmează să fie asfaltate. De asemnea se lucrează la construirea canalelor de preluare a apelor pluviale și a acceselor către proprietăți. Ultima etapă din cadrul proiectelor va fi turnarea covorului asfaltic”, a transmis primarul George Ionașcu.

Amintim că primarul George Ionașcu a semnat pe 18 ianuarie contractul de execuție a lucrărilor privind „Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Mircea Vodă, județul Constanța” ce vizează asflatarea străzilor pe o lungime de 2,9 kilometri și are o valoare de 3.763.630,54 lei cu TVA, iar ordinul de începere a acestora a fost semnat pe 15 februarie.

Iar pe data de 21 martie a fost semnat cel de-al doilea contract de execuție privind „Modernizare infrastructură rutieră în comuna Mircea Vodă, județul Constanța” ce presupune asfaltarea străzilor pe o lungime de 4,2 kilometri și are o valoare de 5.691.035,07 lei cu TVA, ordinul de începere a fost semnat pe 12 aprilie.

Lucrările începute se vor întinde pe o perioadă de 1 an și 5 luni, iar prin implementarea celor două proiecte se vor moderniza 7,1 kilometri de străzi. Investiția vizează asflatarea străzilor, construirea acostamentelor de beton, a podețelor pentru acces în gospodării și a rigolelor de preluare a apelor pluviale.

Străzile care vor fi modernizate sunt:

Mircea Vodă: Cartierul Nou, Zambilei, Rozelor, Viitorului, Cantonului, Speranței, Frunzelor, Fermierului;

Satu Nou: Caisului, Prunului, Crizantemei, Trandafirului, Lalelelor, Crinului, Piersicului;

Mircea Vodă Gară: Gării;

Țibrinu: Școlii.

După finalizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere, 95% din drumurile comunei Mircea Vodă vor fi asfaltate.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*