Administrație locală

Rețeaua școlară din Dobromir aprobată de consilierii locali

Consilierii locali din Dobromir au fost convocați în ședință ordinară pe data de 28 aprilie pentru a dezbate și aproba proiectele de hotărâre inițiate de viceprimarul cu atribuții de primar Ismail Sebai.

Aleșii locali au aprobat cele trei proiecte aflate pe ordinea de zi. La primul punct a fost ales președintele de ședință pentru perioada mai-iulie 2023. Următorul proiect de hotărâre a vizat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al comunei.

Ultimul proiect de hotărâre a presupus aprobarea rețelei școlare pentru anul școlar 2023-2024.

Având în vedere că în cadrul Liceului Tehnologic Radu Prișcu nu vor mai exista clase de liceu iar cea mai înaltă formă de învățământ va fi școala profesională, conform legistalției în vigoare, a fost nevoie de emiterea unei hotărâri de Consiliu Local pentru aporobarea rețelei școlare.

Astfel ținând cond de prevederile Ordinului nr. 6217 din 9 noiembrie 2022 al Ministerului Educației, Liceul Tehnologic Redu Prișcu va deveni începând cu anul școlar 2023-2024 – Școala Profesioanlă Radu Prișcu care are personalitate juridică. Celelalte structuri arondate nu se modifică. În comuna Dobromir sunt 5 grădinițe cu program normal (Cetatea, Dobromir Deal, Lespezi, Dobromir Vale, Văleni), două școli primare (Dobromir Deal, Lespezi) și o școală gimnazială (Văleni).

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*