Administrație locală

Rețeaua electrică pentru uz casnic din Istria va fi extinsă

Primarul Mihai Ionescu are în plan extinderea rețelei electrice pentru uz casnic în zona în care au fost atribuite, tinerilor până în 35 de ani, terenuri pentru construire locuințe în baza Legii 15/2003.
Primăria a atribuit 51 de loturi de case pe străzile Iulia, Stadionului și Lacului din Istria. Pentru ca familiile care își vor construi locuințe în această zonă să beneficieze de electricitate, autoritățile au aprobat prin hotărâre de Consiliu Local un acord de principiu pentru cofinanțarea lucrărilor de extindere a rețelei.
În prezent se lucrează la întocmirea studiului de fezabilitate, după finalizarea acestuia se va semna contractul de parteneriat dintre Primăria Istria și ENEL Energie S.A.
Proiectul se realizează atât cu fonduri de la bugetul local cât și de la ENEL, conform Ordinului nr.36/2019  privind aprobarea Metodologiei pentru evaluarea condițiilor de finanțare a investițiilor pentru electrificarea localităților ori pentru extinderea rețelelor de distribuție a energiei electrice.
„Asigurarea alimentării cu energie electrică, accesul la energie electrică, curent electric, reprezintă o cerință de bază pentru dezvoltarea unei comunități moderne. Branșamentele electrice și instalațiile electrice au o importanță majoră pentru dezvoltarea economică și socială, dau valoare și îmbunătățesc viața noastră, de aceea am decis să realizăm această investiție la nivelul comunei”, a precizat primarul Mihai Ionescu.
 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*