Administrație locală

Proiectul privind reabilitarea și modernizarea drumurilor din Dobromir va fi finalizat

Autoritățile locale au publicat în luna aprilie pe platforma Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) documetația pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor privind „Reabilitare și modernizare drumuri comuna Dobromir, județul Constanța” – rest de execuție. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost data de 7 mai. Evaluarea financiară și tehnică a ofertelor depuse va fi realizată până la începutul lunii septembrie.

„Reabilitare și modernizare drumuri comuna Dobromir, județul Constanța” este o componentă din cadrul proiectului „Creșterea calității vieții prin îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază și a infrastructurii socio-culturale din comuna Dobromir” pentru care administrația locală a obținut finanțare de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală în urmă cu doisprezece ani. Implementarea proiectului a presupus construirea unei creșe în localitatea Dobromir dar și asfaltarea drumurilor din comună pe o lungime de 7,7 kilometri.

Pentru realizarea investițiilor s-au organizat două licitații și au fost desemnate două societăți. Constructorul care a câștigat licitația pentru ridicarea creșei a dus la bun sfârșit lucrarea. Nu putem spune același lucru și despre societatea care trebuia să execute asfaltarea drumurilor. Prima societate a executat doar o parte din lucrare, autoritățile au fost nevoite să reia procedura de achiziție și să desemneze o nouă societate pentru continuarea investiției. Nici de această dată nu a fost găsită o societate care să finalizeze lucrările. În anul 2022, în urma unei proceduri de atribuire a lucrărilor, a fost semnat un contract de execuție pentru finalizarea investiției. Din păcate autoritățile locale nu au putut semna la timp ordinul de începere a lucrărilor din cauză că expirase autorizația de construire.

„Procedura pentru obținerea autorizației a durat 1 an de zile iar firma cu care semnasem contractul de execuție a lucrărilor a decis să îl rezilieze.  După mai bine de 12 ani, după ce am urmat toți pașii necesari și după ce am obținut aprobare de la AFIR am reluat procedura de achiziție. Sperăm ca de această dată să finalizăm și restul de lucrări rămase”, a precizat Ismail Sebai, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei.

Conform anunțului simplificat publicat pe SEAP, Primăria Dobromir va executa lucrări de construcție a drumurilor de interes local în cadrul proiectului „Reabilitare și modernizare drumuri comuna Dobromir, județul Constanța” – rest de execuție. Lungimea totală a străzilor ce se vor reabilita este de 7.764,17 metri liniari. Suprafața totală (carosabil, rigole și acostamente) este de 22.663,70 metri pătrați, astfel: – Drumul DC33 Cetate – Văleni = 2204,40 ml – Drumul DC31 Padureni -DJ391 = 2443,33 ml – Strada Valea Giurgiului, localitatea Lespezi = 317,07 ml – Strada Cismeaua Mare, localitatea Dobromir = 1054,31 ml – Strada Bisericii 1, localitatea Dobromir = 891,94 ml – Strada Bisericii 2, localitatea Dobromir = 235,45 ml – Strada Aleea Bisericii , localitatea Dobromir = 123,94 ml – Strada Bazinului 1, localitatea Dobromir = 209,44 ml – Strada Bazinului 2, localitatea Dobromir = 238,99 ml – Strada Bazinului 3, localitatea Dobromir = 45,30 ml

Valoarea totală estimată a lucrărilor se ridică la suma de 3.410.337,84 lei.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*