Administrație locală

Proiect pentru asfaltarea a 5 kilometri de străzi în Castelu

Primăria Castelu a depus la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, o cerere de finanțare pentru un proiect ce are ca scop dezvoltarea infrastructurii rutiere, mai exact pentru asfaltarea a aproximativ 5 kilometri de străzi.
La începutul lunii consilierii locali s-au reunit în ședință extraordinară de îndată pentru a dezbate trei proiecte de hotărâre inițiate de primarul Nicolae Anghel. 
Astfel, în cadrul întâlnirii a fost aprobată cererea de finanțare, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Asfaltare străzi comuna Castelu, județul Constanța” în vederea depunerii în cadrul Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny.
„Proiectul prevede asfaltarea străzilor pe o lungime de 4990 metri liniari și include și lucrări pentru asigurarea accesului la proprietăți. Sperăm să obținem fondurile necesare pentru realizarea acestei investiții importante pentru locuitorii comunei noastre”, a precizat pentru publicația noastră primarul, Nicolae Anghel.
Investiția are o valoare de 11.335.421,27 lei din care 196.945,00 lei reprezintă contribuția de la bugetul local.
Un alt proiect aprobat de aleșii locali a vizat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al comunei Castelu pentru anul 2021. Prin hotărârea emisă de Consiliul Local s-a aprobat mutarea sumei de 50.000 lei de la capitolul – Cultură, recreere, religie alocată investiției – Amenajare spațiu public de recreere Castelu, str.1 Mai, în comuna Castelu, la capitolul – Învățământ către investiția  – Amenajare curte școala Castelu.
Totodată, a fost aprobat și proiectul de hotărâre privind desemnarea a trei reprezentanți ai Consiliului Local al comunei Castelu în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale nr.1 Castelu, pentru anul școlar 2021- 2022, în persoana  domnilor Ghiță Marius, Dincă Marian și Gelmambet Faruc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*