Administrație locală, Educație

Primăria Istria a suplimentat bursele școlare pentru elevii din comună

Vineri, 27 octombrie s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Istria. Consilierii locali au dezbătut și au aprobat proiectele de hotărâre inițiate de primarul Mihai Ionescu. Pe ordinea de zi s-au aflat nouă proiecte de hotărâre.

La primul punct pe ordinea de zi a fost aprobată aderarea comunei Maia, județul Ialomița la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Apă-Canal Constanța”.

Următorul proiect dezbătut și votat de aleșii locali a vizat indexarea impozitului pe mijloacele de transport prevăzut la art. 470 alin. (5) și alin. (6) din Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, prin aplicarea ratei de schimb a mondei euro în vigoare în prima zi lucrătoare a lunii octombrie 2023, la nivelurile minime prevăzute de Directiva 1999/62/CE pe anul 2024.

Pentru modernizarea infrastructurii rutiere la nivelul comunei a fost aprobată documentația tehnico-economică pentru obiectivul de investiții: „Modernizare drumuri în comuna Istria, județul Constanța – Drum Comunal DC 78” – faza Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții.

Următoarele puncte pe ordinea de zi au vizat concesionarea fără licitație publică a două terenuri situate în intravilanul localității Istria, comuna Istria în vederea realizării unor locuințe de către tinerii sub 35 de ani.

Un alt proiect votat de consilierii locali a presupus aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de concesiune nr.1478/23.12.1999.

Educația este una dintre prioritățile edilului Mihai Ionescu și pentru a veni în sprijinul elevilor a inițiat un proiect de hotărâre prin care vor fi alocate sume de la bugetul local al comunei pe anul 2023, în vederea suplimentării valorii burselor de merit și sociale, ce urmează să fie acordate elevilor Școlii Gimnaziale nr. 1 Istria în anul școar 2023-2024.

„Ne dorim ca elevii din comuna noastră să acorde o importanță deosebită studiului iar pentru a-i impulsiona am decis să suplimentăm cunatumul burselor școlare. De asemenea îi sprijinim și pe cei care beneficiază de burse sociale, în acest fel ne asigurăm că împiedicăm abandonul școlar. Prin adoptarea hotărârii fiecare elev, care beneficiază de orice tip de bursă, va primi încă 200 de lei de la bugetul local”, a declarat primarul Mihai Ionescu.

Consilierii locali au mai aprobat rectificarea bugetului pe anul 2023 dar și alocarea unei sume din bugetul local al comunei Istria pe anul 2023 în vederea acordării de cadouri elevilor Școlii Gimnaziale nr. 1 Istria, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*