Administrație locală

Prescolarii din Deleni vor beneficia de o gradinita noua

Administratia locala Deleni a semnat, anul trecut, cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice un contractul ce prevede construirea unei gradinite in localitate.
Demararea lucrarilor de construire a noii institutii de invatamant este tot mai aproape. De curand, administratia locala Deleni a depus pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) documentele necesare in vederea atribuirii lucrarii unei societati specializate in domeniul constructiilor.
„Am publicat pe SEAP documentele necesare in vederea desemnarii societatii care va executa lucrarile. In momentul de fata copiii isi desfasoara activitatea in doua clase special amenajate in cadrul Liceului Tehnologic Nicolae Istratoiu”, a precizat Marian Dan, primarul comunei Deleni.
Noua institutie de invatamant va fi construita in centrul civic al localitatii Deleni si va fi compusa din doua sali de clasa, o sala de joaca, bucatarie, cancelarie, grupuri sanitare etc. De asemenea aceasta va fi dotata si cu mobilier specific pentru desfasurarea actitivatilor educativ-recreative. Valoarea investitiei se ridica la suma de aproximativ 17 miliarde de lei vechi.
Proiectul „Cresterea calitatii vietii prin imbunatatirea infrastructurii fizice de baza si a infrastructurii socio-culturale in comuna Deleni” va fi finalizat in luna mai
Proiectul „Cresterea calitatii vietii prin imbunatatirea infrastructurii fizice de baza si a infrastructurii socio-culturale in comuna Deleni” este finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), Masura 3.2.2. si are o valoare de 2,5 milioane de euro. Investitia presupune asfaltarea a 5,5 km de drumuri in Pietreni si Deleni, construirea unei crese in Pietreni si de asemenea extinderea si modernizarea Caminului Cultural din Deleni.
Caminul Cultural din Deleni se extinde cu o biblioteca pentru uzul locuitorilor comunei, se vor crea grupuri sanitare si o parcare, fiind totodata, amenajat cu mobilier adecvat unei astfel de institutii culturale. Sala de spectacole reabilitata in prealabil va fi dotata cu cortina, aparatura audio si video cat si cu mobilier nou, va fi schimbat tot acoperisul si de asemenea, va fi realizata o incapere in are va fi instalata o centrala termica pe combustibil solid.
Cresa din localitatea Pietreni, va fi amplasata langa Caminul Cultural, aceasta se construieste in regim P+1 si va avea doua sali de clasa, un cabinet medical, bucatarie si sala de mese.
„Se lucreaza intens pentru finalizarea lucrarilor din cadrul proiectului integrat. Astfel, asfaltarea celor 2,5 km de drumuri in Deleni a fost finalizata, acum se lucreaza la rigole si podete. La Pietreni se executa lucrari de asfaltare pe cei 3 km de strazi. Se lucreaza intens la extinderea Caminului Cultural, au fost ridicati peretii si acum se monteaza acoperisul. Si la cresa din Pietreni se munceste de zor, in prezent se toarna placa pentru a incepe zidirea etajului”, a mai precizat Marian Dan, primarul comunei Deleni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*