Administrație locală

Pași importanți pentru înființarea substației de ambulanță din Mihai Viteazu

Consilierii locali din Mihai Viteazu s-au reunit la sfârșitul lunii în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de primarul Gheorghe Grameni, unul dintre acestea vizează înființarea substației de ambulanță din localitate. 
Aleșii locali au aprobat proiectul tehnic și indicatorii tehnico-economici ai proiectului – Schimbare destinație în substație de ambulanță prin extinderea corpului C1 și construcție hală cu funcțiunea de garaj auto. 
Pentru ca locuitorii din comună dar și cei din localitățile limitrofe să beneficieze de asistență medicală de urgență prespitalicească, autoritățile locale și-au propus să realizeze un parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Județean Constanța pentru înființarea unui punct de lucru în localitatea Mihai Viteazu.
Pentru înființarea substației de ambulanță, autoritățile locale intenționează să amenajeze și să doteze, în incinta fostului Centrul de Informare Turistică, un spațiu adecvat pentru desfășurarea activității cadrelor medicale. De asemenea vor fi construite și două garaje pentru parcarea autospecialelor de intervenție ale Serviciului de Ambulanță.
„În prezent distanța dintre Stația Centrală a Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și comuna Mihai Viteazu este de aproximativ 60 de kilometri. Prin acest parteneriat se va reduce semnificativ timpul în care cadrele medicale vor acorda pacienților asistență medicală de urgență. De asemenea aceștia vor putea ajunge într-un timp mai scurt la eventualele accidente de pe DN 22 Constanța – Tulcea. Prin aprobarea proiectului în cadrul ședinței de Consiliu avem undă verde pentru realizarea substației de ambulanță” a precizat primarul, Gheorghe Grameni.
Daruri pentru copiii, persoanele vârstnice și persoanele cu handicap cu ocazia sărbătorilor de iarnă 
Un alt proiect important aprobat de consilierii locali presupune acordarea unui ajutor bănesc persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap și celor care au pensie de urmaș, pentru sărbătorile de iarnă, în limita fondurilor existente la finele anului, precum și alocarea de sume de bani în vederea achiziționării cadourilor de Sfântul Nicolae și Crăciun pentru preșcolarii și elevii din Mihai Viteazu și Sinoe.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*