Administrație locală

Microbuz electric pentru instituțiile de învățământ din Dobromir

Autoritățile locale din Dobromir au depus luna aceasta un proiect pentru achiziționarea unui microbuz electric cu stație de încărcare, ce va fi folosit pentru transportul elevilor din comună. Proiectul a fost depus în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Zilnic la nivelul comunei sunt transportați, în mai multe schimburi, 270 de elevi. În prezent deținem două microbuze școlare, unul dintre ele având o vechime de peste 20 de ani, costurile cu reparațiile fiind ridicate. Acestea au fost motivele care au stat baza deciziei de accesa fonduri guvernametale pentru aciziționarea unui mijloc de transport electric cu stațiie de încărcare. Microbuzul va fi folosit pentru transportul elevilor din satele comunei către Școala Gimnazială din Dobromir”, a precizat viceprimarul cu atribuții de primar Iusein Sebai.
Proiectul a fost depus în cadrul Componentei 10 – Fondul local din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care este gestionată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Cererea de finanțare va fi depusă pe Axa I.1. Intervenţii pentru mobilitatea urbană verde – I.1.1. Mobilitatea urbană verde ce vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public – achiziționarea de microbuze nepoluante (ce au zero emisii gaze de eşapament) utilizate în scopuri comunitare. Bugetul alocat pentru comune este 80.000.000 de euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*