Administrație locală

Lucrările la piața de pește din Pecineaga, în grafic

Investițiile prind contur în comuna Pecineaga. Autoritățile locale au atras în ultimii ani atât fonduri guvernamentale cât și europene pentru dezvoltarea comunei. În ediția trecută a publicației v-am prezentat situația lucrărilor din cadrul proiectului privind construirea dispensarului medical. De această dată vă vom informa despre investiția privind construirea pieței de pește.
Primăria Pecineaga a obținut fonduri europene, prin FLAG Dobrogea Sud pe Programul Operațional pentru Pescuit, Măsura nr. 1 – Sprijinirea activităților de pescuit și diversificarea acestora, pentru construirea  unei piețe de pește.
Piața este amplasată între Geamia din localitate și Postul de Poliție Națională, pe un teren de 1000 de metri pătrați, aflat în patrimoniul comunei. 
Conform proiectului tehnic lucrările presupun construirea unei clădiri care va avea în componență spațiul pentru desfacerea produselor, cabinet medico-sanitar, grupuri sanitare și o parcare. În incinta pieței vor fi montate mai multe lavoare pentru asigurarea igienei personalului. Piața va fi dotată cu vitrine frigorifice pentru pește dar vor fi și standuri special amenajate pentru producătorii de carne de porc, de oaie, lactate, brânzeturi. Nu vor lipsi standuri cu produse din legume și fructe. 
Valoarea investiției se ridică la suma de 200.000 de euro.
„Lucrările sunt în grafic, au fost realizate în proporție de 75%. Societatea care se ocupă de ridicarea clădirii a dat dovadă de seriozitate, în acest fel obiectivul va fi finalizat la termen”, a precizat primarul Niculae Stan.
Amintim că, autoritățile locale din Pecineaga au semnat, în luna ianuarie a anului trecut, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, contractul de finanțare pentru construirea pieței agroalimentare de pește. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*