Administrație locală

Investitie importanta pentru tinerii din localitatea Tuzla

In data de 30 ianuarie 2013, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Zona Metropolitana Constanta” a demarat implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, in vederea utilizarii acesteia drept centru pentru tineret”.

Conform declaratiilor sefului administratiei locale Tuzla, lucrarile la acest important proiect pentru dezvoltarea si modernizarea comunei au fost demarate, la acest moment asezandu-se piatra in vederea pregatirii terenului pentru turnarea fundatiei.
Acest Centru de Tineret vine cu un scop precis si anume acela de a oferii tinerilor metode alternative de invatare, o educatie informala care sa vina ca o completare la cunostintele pe care le acumuleaza in scoli, sa asigure accesul la informatie si sa reprezinte un loc de intalnire pentru desfasurarea unor activitati cultural-artistice si educative.
Noul Centru de Tineret din comuna Tuzla va avea o suprafata totala de 1.187,94 mp, urmand a fi dotat cu mobilier adecvat si echipamente IT necesare desfasurarii activitatii si va deservi peste 1.550 de tineri.
„Situatia tinerilor ne preocupa mult, la fel si implicarea lor in problemele societatii si comunitatii din care fac parte. Incercam sa ii atragem catre spatii in care sa se poata exprima si in care parerea lor sa conteze!” a declarat edilul sef al comunei Tuzla, Micu Florin Constantin.
Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, acesta fiind finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli urbani de crestere, Domeniul major de interventie 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul poli de crestere. Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar Organismul Intermediar in Regiunea Sud-Est este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*