Administrație locală

Drumuri asfaltate si iluminat public stradal eficientizat in comuna Vulturu

Comuna Vulturu va beneficia de finantarea a doua proiecte ce au fost depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National De Dezvoltare Locala (PNDL).
„Modernizare si reabilitare sistem de iluminat public stradal in comuna Vulturu, judetul Constanta” cu o valoare totala de 301.397,95 este unul dintre cele doua proiecte ce se afla pe lista obiectivelor de investitii aprobate. Prin proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public stradal se doreste eficientizarea acestuia. Acest proiect vizeaza inlocuirea si suplimentarea celor 185 corpuri de iluminat, pe care le detine comuna Vulturu in momentul de fata. Vor fi achizitionate si montate 295 de corpuri de iluminat pe baza de led. Prin acest proiect se vor diminua cheltuielile de functionare a sistemului, se va imbunatati securitatea si siguranta cetatenilor pe timp de noapte, a circulatiei rutiere si pietonale.
Cel de-al doilea proiect pentru care conducerea administratiei publice locale Vulturu va semna contractul de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene este: „Asfaltare strazi in comuna Vulturu, judetul Constanta”. Valoarea totala a proiectului este de 14.741.644,00.
Potrivit edilului comunei Vulturu, Eugen Marius Berbec si conform proiectului se vor asfalta 11,147 kilometri. Totodata, spune edilul comunei Vulturu: „Pe aceasta distanta, de-a lungul drumului asfaltat, se vor amenaja rigole pentru scurgerea apelor pluviale. De o parte si de alta a drumului DJ225, pe strada Eroilor se vor amenaja trotuare si alei de acces pentru cei ce au locuintele cu adresa pe aceasta strada”.
„Asteptam semnarea contractului de finantare. Luni, 31 iulie 2017 a avut loc sedinta de Consiliu Local in care s-a discutat, alaturi de alte puncte importante, si despre aprobarea finantarii celor doua proiecte. Speram ca vom semna in cel mai scurt timp deoarece avizele sunt obtinute, certificatul de urbanism este eliberat, iar toata documentatia necesara este pregatita in vederea inaintarii catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene”, a mai declarat primarul comunei Vulturu, Eugen Marius Berbec.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*