Administrație locală

Demersuri pentru amenajare drum de exploatare agricolă în Mereni

Autoritățile locale intenționează să realizeze un proiect ce are ca scop dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere de la nivelul comunei.

Fondurile europene și cele guvernamentale rămân o sursă importantă pentru dezvoltarea și modernizarea localităților, astfel că administrațiile locale pregătesc din timp proiecte pentru realizarea diverselor investiții.

Autoritățile din Mereni lucrează în această perioadă la un proiect pentru amenajarea unei centuri ocolitoare a drumului județean DJ 391 care să facă legătură între localitățile Mereni și Miriștea.

„Colaborăm cu o firmă de consultanță care ne informează permanent despre deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor. Acum suntem în faza de pregătire a documentațiilor pentru amenajarea unei unui drum de centură. Cererea de finanțare ar trebui depusă în luna iulie așa că nu pierdem timpul, ne dorim să dezvoltăm rețeaua de drumuri de la nivelul comunei și fondurile europene sunt o oportunitate pentru acest lucru”, a declarat primarul Dumitru Guriță.

Administrația locală va depune cererea de finanțare la Agenția pentru Finanțarea Investițiior Rurale pe linia de finanțare DR-27 – Crearea/Modernizarea infrastructurii de acces agricolă și ar urma să primească sprijin nerambursabil de 100% din totalul cheltuielilor eligibile care nu va depăși 1.000.000 euro.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*