Administrație locală

Consiliul Local Mangalia a aprobat denuntarea unilaterala a contractului cu Callatis Therm

Consiliul Local Mangalia a aprobat in sedinta ordinara de luni, 6 august, denuntarea unilaterala a contactului de delegare de gestiune nr. 4450/31.10.2003, incheiat cu S.C. Callatis Therm S.A.

Proiectul de hotarare a fost initiat de primarul Radu Cristian si a fost adoptat, prin vot secret de 13 din cei 15 consilieri prezenti, unul fiind impotriva si unul abtinandu-se de la vot. Conform proiectului de hotarare, Callatis Therm va continua sa asigure serviciul energetic termic pana la preluarea de catre Consiliul Local Mangalia, pentru o perioada maxima de 90 de zile. In cadrul sedintei de Consiliu Local, primarul Radu Cristian a declarat ca cetatenii Mangaliei vor sa renunte la contractul cu Callatis Therm, documentul fiind unul „pagubos pentru populatie”.
„In cateva luni va incepe sezonul rece si de aceea trebuie sa indeplinim urgent toate etapele legale pentru ca populatia sa aiba apa calda si caldura la un pret corect. Prin aceasta hotarare a Consiliului Local s-a facut un prim pas. Vom prelua punctele termice, iar in octombrie-noiembrie se va realiza alimentarea acestora cu gaz. Pana la obtinerea tuturor autorizatiilor pentru alimentarea cu gaz, vom achizitiona combustibil lichid usor la un pret corect pentru populatie”, a explicat primarul Radu Cristian.
In cadrul aceleiasi sedinte de CL s-a mai aprobat efectuarea unei analize privind oportunitatea reorganizarii Regiei Autonome de Gospodarire Oraseneasca Locativa si de Drumuri „Gold Mangalia”, in vederea preluarii activitatii de producere si furnizare a agentului termic pentru populatie.
La finalul sedintei de Consiliu, primarul a facut anumite precizari cu privire la organizarea festivalului Callatis. „Personal, vreau sa organizam acest festival, dar in prezent Primaria nu isi mai permite sa aloce sute de mii de euro din bugetul local pentru un asemenea proiect, in conditiile in care oamenii nu au apa calda. De aceea, acum cautam sponsori pentru a organiza festivalul Callatis undeva la sfarsitul lunii august. Primaria va avea o contributie simbolica de 1 leu”, a subliniat edilul Mangaliei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*