Administrație locală

Consilierii locali din Pecineaga reuniți în ședință ordinară

Consilierii locali din Pecineaga s-au reunit pe 26 ianuarie, în prima șediniță ordinară a anului, pentru a dezbate și aproba proiectele de hotărâre inițiate de primarul Niculae Stan.

Întâlnirea aleșilor locali s-a desfășurat la Căminul Cultural din localitate iar pe ordinea de zi s-au aflat 11 proiecte de hotărâre, ce au fost aprobate.

Primul proiect de hotărâre a vizat alegerea președintelui de ședință. Al doilea proiect de hotărâre a presupus aprobarea Dispoziției nr. 7/09.01.2023 privind acoperirea definitivă a deficitului bugetar local pe anul 2022 al secțiunii de dezvoltare, din excedentul bugetar al anului precedent.

Aleșii locali au aprobat și proiectul de hotărâre, inițiat de viceprimarul Marian Makkai, privind   aprobarea Planului de acțiuni și lucrări de interes local  în  anul 2023 pentru  îndeplinirea prevederilor Legii nr. 416/2001.

Următoarele două proiecte aprobate au vizat stabilirea coeficienților  care stau la baza determinării salariilor  de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual  din cadrul Primăriei  comunei Pecineaga  județul Constanța în anul 2023 și aprobarea indemnizației consilierilor locali in anul 2023.

În cadrul ședinței au fost desemnați doi consilieri locali în comisia de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale secretarului general al Comunei Pecineaga în anul 2022.

Consilierii locali au mai votat proiectele de hotărâre: privind aprobarea documentelor elaborate la nivelul Comisiei pentru probleme de apărare a comunei Pecineaga, județul Constanța; privind achiziționarea unui terminal POS la caseria Primăriei comunei Pecineaga; privind aprobarea  numărului asitenților personali ai persoanelor cu handicap grav pentru anul 2023, conform Legii nr. 448/ 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelorcu handicap, republicată; privind aprobarea modificării Statutului și Actului constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară”Apă –Canal Constanța”.

Un proiect important pentru dezvoltarea comunei, ce a fost votat de consilierii locali, a vizat aprobarea PUZ -“Pentru obiectivul- Întocmire PUZ Parc Fotovoltaic Vânători”, amplasat pe teritoriul administrative al comunei Pecineaga, județul Constanța.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*