Administrație locală

Comuna Aliman se dezvoltă pas cu pas

Autoritățile locale au atras în ultima perioadă fonduri guvernamentale și europene pentru realizarea unor investiții ce urmăresc ridicarea gradului de confort a locuitorilor comunei.

Pe agenda de lucru a primarului George Nicola se află realizarea mai multor proiecte, unele dintre ele sunt în implementare iar altele urmează să fie depuse la diverse instituții centrale în vederea obținerii finanțării.

„În luna iulie am semnat contractul de modernizare străzi din comuna Aliman, satele Aliman şi Dunăreni. Sunt contracte în valoare de 7.700.000 lei prin care vom asfalta aproximativ 13 kilometri de drumuri. Mai avem şi alte proiecte. Vorbim despre un proiect care se numeşte Educaţie Timpurie. Este vorba despre un centru în care se vor afla copii între 0 şi 6 ani. Vom dota acest centru cu echipamente, jucării şi le vom acorda o masă caldă pe zi timp de un an, investiția se va realiza cu fonduri europene obținute prin Componenta C 15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Tot pentru copiii din comună vom realiza reabilitarea termică moderată în şcoala Vlahii, tot cu fonduri obținute prin PNRR. Vom instala pompe de căldură, centrală termică, vom repara acoperişul, vom executa zugrăveli interioare şi exterioare”, a declarat George Nicola.

Primarul ne-a informat și despre proiectele pe care urmează să le depună în vederea obținerii finanțării: „Avem întocmită documentaţia pentru canalizare în satele aferente comunei, Vlahii, Aliman şi Dunăreni. Mai avem un proiect pe care trebuie să îl depunem la Agenţia Fondului de Mediu. Este vorba despre alimentare cu apă în satul Floriile, pentru că nu există apă potabilă acolo. Noi am săpat un puț forat acum un an, care are 153 de metri adâncime. Urmează instalarea reţelei cu apă potabilă. Mai avem şi reabilitarea drumului comunal, cel care face legătura între Aliman şi Dunăreni, circa 6 kilometri. Suntem la întocmirea documentaţiei, urmează să depunem acest proiect prin Anghel Saligny”.

Una dintre cele mai mari probleme în comuna Aliman este lipsa unei case mortuare. Primăria nu deţine terenuri pe care să poată construi o astfel de casă mortuară şi acest lucru reprezintă un impediment pentru George Nicola.

„Ne confruntăm cu o problemă pentru care încercăm să gasim soluții. Eu vorbesc în ceea ce priveşte comuna pe care o administrez. Nu avem în proprietate terenuri care să ne permită construirea de case mortuare. Aici ne blocăm toţi, fie că e proprietate publică sau privată. Oamenii ţin mortul în casă. Ne vom reorienta undeva la cimitir, dar unele cimitire sunt la mare distanţă de comună şi nu ştiu cum am putea construi o casă mortuară acolo. Este o mare problemă, dar este o realitate. Cu siguranţă, pe viitor o să identificăm anumite terenuri şi ne vom orienta. Aşa este creştineşte. Este o necesitate”, a mai precizat George Nicola.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*