Administrație locală

Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

Primăria Cobadin a depus la Administrarea Fondului de Mediu (AFM) proiectul – Creșterea eficienței energetice și gestionarea initeligentă a energiei în clădirile publice pentru clădire Casa Tineretului comuna Cobadin, județul Constanța.
“Am depus cererea pentru a accesa fondurile puse la dispoziție de AFM prin Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. În prealabil a fost realizat DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) dar și auditul energetic și certificatul de performanță energetică. Sperăm să obținem finanțare pentru a da utilitate unei clădiri din comuna noastră”, a precizat primarul Cristian Telehoi.
Scopul Programului îl reprezintă creșterea eficienței energetice a clădirilor publice și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.
Obiectul Programului vizează modernizarea clădirilor publice, prin finanțarea de activități/acțiuni specifice realizării de investiții pentru creșterea performanței energetice a acestora.
Investiția presupune îmbunătățirea izolației termice a clădirii (pereți exteriori, ferestre și uși exterioare, planșeu peste ultimul nivel, planșeu
peste sol/subsol), precum și a altor elemente de anvelopă care închid spațiul condiționat al clădirii; introducerea, reabilitarea și modernizarea,  instalațiilor termice, a sistemelor de ventilare și climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv a sistemelor de răcire pasivă; utilizarea surselor regenerabile de energie (energia solară); achiziționarea, instalarea sistemelor inteligente pentru gestionarea și monitorizarea oricărui tip de energie pentru asigurarea condițiilor de confort interior; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, tehnologie LED.
Speranțe pentru asfaltarea DC 26 Conacu – DJ 391
Primăria a depus cerere de finanțare pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru reabilitarea drumului comunal DC 26 care face legătura între localitatea Conacu și DJ 391. Proiectul presupune consolidarea și asfaltarea DC 26 dar și a străzilor Iasomiei, Brândușei, Nufărului, Merișor din localitatea Conacu. În total se vor reabilita drumurile pe o distanță de 5266 metri liniari. Totodată se vor efectua și lucrări pentru asigurarea accesului la proprietăți.  Proiectul are o valoare de 10.392.968,80 lei și o perioadă de execuție de 76 de luni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*