Administrație locală

Cadastru gratuit pentru locuitorii din Tuzla

Au fost începute lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților, la nivelul întregii localități, gratuit pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene prin proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, proiect ce este implementat la nivelul județului de OCPI Constanța.

„De luni, 13 mai a început cadastrarea și înscrierea în cartea funciară gratuită a tuturor imobilelor (case și terenuri intravilane/extravilane) la nivelul comunei. Anterior demarării proiectului am participat la o întâlnire cu reprezentanții OCPI Constanța și cu prestatorii lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților. Principalele teme de discuție s-au referit la etapele și beneficiile procesului de înregistrare sistematică a imobilelor. Prima etapă a lucrărilor de înregistrare a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară a constat în campania de informare, desfășurată la nivel local. În prezent suntem în faza de colectare a actelor de proprietate și de realizare a măsurătorilor de către reprezentanții prestatorului, însoțiți de cei ai Primăriei”, a transmis primarul Reșit Taner.

Pentru ca lucrările să se desfășoare cu rapiditate, este absolut necesară cooperarea cetățenilor. Aceștia trebuie să pregătească actele de proprietate, în copie, și să permită accesul prestatorilor pe proprietate, pentru măsurători.

Pentru a beneficia de înregistrarea gratuită în cadastru și cartea funciară, locuitorii au fost sfătuiți să parcurgă următorii pași:

  • Permiteți accesul echipei executantului lucrărilor pe proprietate pentru a face măsurători;
  • Actele necesare intabulării le înmânați echipei executantului lucrărilor (certificat de moștenitor în copie legalizată, contract de vânzare-cumpărare sau alt act de proprietate în copie legalizată, acte de identitate în copie, acte de stare civilă în copie)

Informații suplimentare pot fi solicitate de la doamna Petronela Constantin – 0745965798.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*